Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джокович разкри "тайната" да е номер 1 в света дори и на 37 години

12 април 2024, 16:59 часа • 3120 прочитания

Световният номер 1 Новак Джокович разкри тайната на своето дълголетие. А тя е в грижата за неговото тяло и ум. Ноле смята, че благодарение на това, че знае как да се грижи за себе си и за своя екип е успял да се задържи толкова дълго на върха в севтовния тенис.

Джокович отдава дълголетието си на грижата за тялото и ума

"Посветил съм повече от 15 години на грижата за тялото и ума си. Това дава плодове. Благодарение на това, на почти 37 години, съм номер едно и мога да играя на най-високо ниво. Радвам се, че успях доста рано да разбера колко е важно да се грижа за себе си и за своя екип", каза Джокович.

Новак Джокович

Стратегията на Ноле е да играе възможно най-дълго, за да спечели повече трофеи

"Имам стратегически план: да играя възможно най-дълго, за да си дам шанс да спечеля повече трофеи и да счупя повече рекорди. Това е, което правя през последните пет години", добави още сърбинът, който държи рекорда за най-много титли от Големия шлем (24).

"Може би след 30 години изживях най-добрата част от кариерата си. И всичко това е благодарение на грижата за себе си и вниманието, което обръщам на здравето си", завърши Новак на пресконференция на Мастърс турнира в Монте Карло.

Ето и коя е цел номер 1 за Джокович през 2024 г.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес