Седмицата в абсурди (12 - 16 февруари)

6117
Седмицата в абсурди (12 - 16 февруари)
Снимка: Колаж

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 12 февруари

КЮСТЕНДИЛЕЦ ПРЕБИ ЖЕНА СИ И НЕЙНИ ПРИЯТЕЛКИ, ОТНЕСЕ АКТ ЗА "НАРУШАВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД"

39-годишен мъж е задържан в края на миналата седмица в ареста на РУ Кюстендил за това, че нанесъл побой на съпругата си и нейни приятелки. Престъплението е класифицирано като нарушение на обществения ред.

Коментар на Actualno.com: Явно по Конвенцията на българската правосъдна система жените не се считат за хора, а за "обществен ред".

30 000 ИМАНЯРИ И ДИЛЪРИ РАЗГРАБВАТ КУЛТУРНОТО НИ НАСЛЕДСТВО, ПОЛИЦИЯТА ИМ ПОМАГАЛА

Културното ни наследство се разграбва от 30 000 активно действащи иманяри и дилъри на високо ниво, заяви директорът на НАИМ при БАН доц. Людмил Вагалински. Според него по места в страната много често правоохранителните органи са в комбинация с иманярските структури или просто си затварят очите.

Коментар на Actualno.com: Нека после някой каже, че полицията не съдейства на гражданите.

Вторник, 13 февруари

ВАЛЕНТИН РАДЕВ: НЯМА ПО-СПОКОЙНА ДЪРЖАВА ОТ БЪЛГАРИЯ

"Няма по-спокойна държава от България, няма такова спокойно място". Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Коментар на Actualno.com: Наистина България е страната на спокойствието - това престъпници, трафиканти, корумпирани политици и неработещи институции си съществуват абсолютно спокойно.

ЛИЧЕН ЛЕКАР ЗА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА - ВИКАНА Е ДА ПРЕГЛЕДА ПРАСЕ, ЗАЩОТО БИЛО БЕЗПЛАТНО

Личните лекари в страната се готвят за протести заради прекомерната бюрокрация, с която са натоварени. Д-р Гергана Николова разказа за проблема с 24-часовите дежурства и освободените от всякакви такси пациенти, които злоупотребяват. Така например веднъж тя била извикана на адрес, за да прегледа прасе, просто защото било безплатно.

Коментар на Actualno.com: Дали прасето се е казвало Делян?!

СВ. ВАЛЕНТИН ВЪВ ВЕЛИНГРАД ИЗЛИЗА ПО-СКЪПО ОТ ПЪТУВАНЕ ДО РИМ

Парадоксално, но факт – за празника на влюбените тази година Рим и Велинград се оказват напълно съпоставими дестинации. В един от най-скъпите велинградски хотели пакетът за Свети Валентин е с 50 лева по-скъп от тризвездния престой в Рим.

Коментар на Actualno.com: Едно нещо имаме на световно ниво със сигурност - цените.

БСП ПОИСКА ОТ БОРИСОВ ДА СПРЕ ЛУКОВМАРШ

В своя официална позиция БСП призова премиера да ограничи шествието Луковмарш. В текста на документа обаче се казва, че "Народният съд от 1945 г. е едно необходимо и неизбежно военновременно правосъдие". По-късно се оказа, че позицията е дело на зам.-председателят на НС и депутат от БСП Валери Жаблянов.

Коментар на Actualno.com: "Необходимо и неизбежно правосъдие" е това, което днес НЕ съществува по отношение на подобни политици вредители.

Сряда, 14 февруари

КАКВО ПРАВИ ЦИК ЗА МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ - ПОИСКАЛА ПАРИ И КАТО НЯМА, МЪЛЧИ

За да има машинно гласуване в България, трябват 50 млн. лева. Това е становището на ЦИК, което станало ясно чак след като бившите депутати Мартин Димитров и Петър Славов, заедно с народния представител от ГЕРБ Методи Андреев, осъдили комисията заради отказ да им бъде предоставена информация. ЦИК поискали през август миналата година 50 млн. лева от МС, за да започне процедура по въвеждане на машинно гласуване, но нямали отговор от правителството и до момента. "Очевидно нямат намерение да правят нещо допълнително. Смятат да чакат и като дойдат следващите избори да кажат, че няма време за организиране", иронично-горчиво допълва Димитров.

Коментар на Actualno.com: Не така с лошо - помъчили са се хората, направили са каквото са могли. Без пари всеки е неразговорлив.

НАД МИЛИОН БЪЛГАРИ НЕ РАБОТЯТ И НЕ МИСЛЯТ ДА РАБОТЯТ

1,3 млн. души в работоспособна възраст не се трудят и не си търсят работа. Това показват статистическите данни на НСИ за последното тримесечие на миналата година.

Коментар на Actualno.com: Ами то е научно доказано, че работата е вредна...

БОРИСОВ: НЯМА ИСТАНБУЛСКА КОНВЕНЦИЯ БЕЗ КОНСЕНСУС, ЦЕКО МИНЕВ Е СОБСТВЕНИК НА "ЮЛЕН"

Конвенцията няма да влиза в Народното събрание, защото сега е в Конституционния съд, каза Борисов. Всички знаят кой е реалният собственик на "Юлен" – за Цеко Минев става въпрос, продължи премиерът. Омразата между Цеко Минев и "Зелените" поражда това за Пирин, убеден е лидерът на ГЕРБ.

Коментар на Actualno.com: И какво от това, г-н премиер, Вие конкретно нещо виновен ли сте и ще направите ли каквото трябва и по двата въпроса, или Ви е твърде малка заплатата, за да ви остане що годе приличен рейтингът?

Четвъртък, 15 февруари

ЖЕЛЬО БОЙЧЕВ КАТО КОМУНИСТ НА РАЗПИТ: ПОЗИЦИЯТА НА ЖАБЛЯНОВ ЗА НАРОДНИЯ СЪД НЕ Е НА БСП

Срамувате ли се, че историкът, заместник-председател на парламента и член на ръководството на БСП Валери Жаблянов написа за Народния съд, че е бил "едно необходимо правосъдие"? На този въпрос говорителят на социалистите Жельо Бойчев отговори, че това не е официална позиция на БСП. Всъщност, тезата за Народния съд първоначално беше в официалната позиция на БСП, но в последствие тя беше редактирана. 

Коментар на Actualno.com: Мизериите, които след това се замазват с поведение тип "Ни лук ял, ни лук мирисал" са специален патент на БСП.

ЖАБЛЯНОВ: ЗА КАКВО ДА ПОДАВАМ ОСТАВКА, МНОГО ЩЕ СЕ ИЗНЕНАДАМ БСП ДА МИ Я ПОИСКАТ

За какво да подавам оставка? С какви мотиви, не виждам мотиви? Това попита зам.-председателят на НС и депутат от БСП Валери Жаблянов в отговор на въпрос за скандалната му позиция, че Народният съд е "необходимо и неизбежно правосъдие". Попитан дали ако колегите му от БСП поискат да се оттегли или извини, той ще го направи, Жаблянов отговори, че това би било голяма изненада за него.

Коментар на Actualno.com: Имайки предвид, че в БСП оставки се подават, само ако си смъртно болен, и ние не виждаме мотиви.

Петък, 16 февруари

ПОЛИЦАИ СТРЕЛЯТ ПО ШОФЬОР СЛЕД ГОНКА В ПЛЕВЕН

51-годишен шофьор бе задържан след гонка с полицаи, по време на която униформените са стреляли предупредително със стоп патрони.

Коментар на Actualno.com: Нормално, арестите са за джендъри.

БОРИСОВ В МЮНХЕН: ОТЛИЧНИ СМЕ, ВРЕМЕ Е ДА НИ ПРИЕМЕТЕ В ШЕНГЕН

"Аз съм убеден, че след като години наред изпълняваме тези критерии, е време да ни приемете и в еврозоната, и в Шенген. Трябва тези, които са отличниците, да получат и отлични резултати за труда си", каза Бойко Борисов при откриването на конференцията по сигурността на тема "Нови идеи за Европа".

Коментар на Actualno.com: Тия гадове западноевропейски защо не разбират, че няма никакво значение, че сме отличници в гимназията по дебилизъм - нали сме отличници?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...