Борисов в Мюнхен: Отличници сме, време е да ни приемете в Шенген

4030
Борисов в Мюнхен: Отличници сме, време е да ни приемете в Шенген
Снимка: Министерски съвет

В Мюнхен премиерът Бойко Борисов настоя за бързо решение за влизането на България в т. нар. чакалня на еврозоната и в Шенгенското пространство. Това стана на официалната вечеря по случай откриването на конференцията по сигурността на тема "Нови идеи за Европа".

„България е една много лоялна и дисциплинирана държава, тя стриктно спазва Маастриските критерии”, обяви премиерът, като цитира актуалните резултати от фискалната политика, която провежда българското правителство.

Борисов: Радев да сезира прокуратурата, ако има данни за мой бизнес с Пеевски

Министър-председателят Бойко Борисов призова президента Румен Радев да сезира прокуратурата и други институции по своя преценка, ако ...

"Аз съм убеден, че след като години наред изпълняваме тези критерии, е време да ни приемете и в еврозоната, и в Шенген. Трябва тези, които са отличниците, да получат и отлични резултати за труда си", каза Бойко Борисов, цитиран от правителствената информационна служба.

"С цялото ми уважение към моите приятели от Гърция, но не може Гърция да е в Шенген, а България да не е. Ако трябва да станем и ние недисциплинирани и да ни обърнете внимание", посочи Борисов.

Той настоя за инфраструктурно присъединяване на Западните Балкани и призова за добри отношения с Русия и Турция.

Борисов: Няма Истанбулска конвенция без консенсус, Цеко Минев е собственик на "Юлен"

Мога да се сърдя на "Обединени патриоти" защото им казах, че "няма да приемем Истанбулската конвенция с различни от вашите гласове". Ко...

Няма по-добре пазена граница от българо-турската, каза още Борисов, цитиран от правителствената информационна служба. Той акцентира върху усилията и мерките, които България полага за сигурността не само на своята територия, но и на Европейския съюз.

Министър-председателят подчерта, че българското председателство на Съвета на ЕС дава възможност да се постави темата за Западните Балкани, но и за отношенията на ЕС и големите му съседи.

"В инфраструктурно отношение трябва незабавно да се започнат коридорите 4, 8, 9 и 10, както и дигиталната инфраструктура. Колкото и да ги подценявате, няколко войни тръгват от Балканите. Решението за там е бързо присъединяване към НАТО и ЕС", каза премиерът Борисов и призова Европа да не се дели по отношение на въшнополитическите въпроси, а да работи единно.

Моделът "Септември": затова нямат доверие на България

Такава е реалността в България: мафиотски групи не само владеят части от територията на страната, но и се радват на чадър отгоре. Зато...

Премиерът постави акцент и върху важността на добрите отношения между ЕС и Турция, като поясни, че и към момента южният фланг на НАТО се пази от Турция и Европа разчита на нея. "Затова съм много доволен, че ЕС реши да нормализира отношенията си с Турция. Не само заради мигрантите, но заради сътрудничеството и подкрепата в рамките на НАТО", отбеляза Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика