X
 
 

Балканска столица е сред градовете с най-евтин транспорт

5507 1
Балканска столица е сред градовете с най-евтин транспорт
Снимка: Getty Images/Guliver
В Мексико Сити, Панама и Букурещ е по-изгодно за туристите да пътуват из града с градския транспорт, докато в Рим и Мадрид е по-евтино да наемат кола, съобщава momondo.ru.

Дори да се има предвид ниската цена за наемане на автомобил в мексиканската столица, обикалянето на града с градския транспорт все пак е по-евтино. Цената за автобуса е еквивалентна на 27 евроцента, за такси - средно е 1,7 евро.

Подобна е ситуацията в Панама, където билет за градски транспорт струва 20 евроцента, и в Букурещ, където можете да пътувате с автобус срещу 27 евроцента. Румънската столица е един от градовете с най-евтин градски транспорт.

Няколко места в Европа, които да посетите ако имате ограничен бюджет

София, Букурещ и Будапеща са сред местата, които си заслужават да бъдат посетени, ако имате ограничен бюджет. Или поне така твърдят в с...

В Рим и Мадрид е по-изгодно за туристите да наемат кола. Цената на едно пътуване с автобус в италианската столица е 1,5 евро, колкото е и в Испания.

Пътуването с фирма, пътуването с кола под наем ще бъде по-евтино, отколкото с такси. В Рим пътуването с такси на 10 километра ще струва близо 18 евро, в Мадрид около 12. В същото време наемът на кола за ден в двете столици е съответно 16 и 15 евро. Цената на кола под наем може да се вдигне, ако туристите трябва да използват платен паркинг.

Според експерти най-логичната причина за наемане на автомобил са междуградските пътувания. Например билет за автобус от Мадрид до Барселона струва най-малко 50 евро в едната посока, а наемът на автомобил на ден струва малко повече от 14 евро. Подобна ситуация с пътуванията в Мексико.

В Турция, Гърция и Кипър е по-изгодно да се използват междуградски автобуси: пътуване от Анталия до Истанбул ще струва 17-23 евро, от Атина можете да стигнете до Тива за 10 евро. Наемането на автомобил ще струва повече – по 26 евро на ден в Турция и Гърция.

Actualno.com

Етикети: