Паркът на цвета и на пролетта (ВИДЕО)

7775
Паркът на цвета и на пролетта (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Кукенхоф - паркът, известен като една от най-красивите ботанически градини в света, е събрал цялата палитра на пролетното сияние, създадена от човешка ръка и милиони цъфнали лалета, нарциси и всякакви луковични растения.

Райското кътче в Холандия, целунато от Бога, всъщност е плод на много труд. Паркът е отворен е само през пролетта, когато всичко, дори и японските вишни, са цъфнали. Тази година в градините цъфтяха едновременно японските вишни, всички луковични цвета – лалета, нарциси, зюмбюли и др, описва БГНЕС.

Дворецът в Балчик се радва на нови видове лалета

Тази година в Двореца в Балчик ще могат да бъдат видени над 130 сорта лалета, като 20 от тях са нови за градината, заяви Стилиян Борисо...

Градините са разположен върху 32 хектара и са отворени за посещения по-малко от два месеца в годината от 20 март до 13 май.

Преди много години тук са били ловни полета. През XVII век е построен замъкът Кукенхоф, а през XIX век е възложено да се изгради паркът около замъка. Градините в този си вид – като място за изложба на цветя, са открити през 1949 година. Цветният парк е в близост до Амстердам.

По алеите множество хора се движи с озарени погледи, не спира да снима. Дори мнозина в напреднала възраст сякаш се възраждат и презареждат от гледката, някои дори се опитват да захвърлят инвалидните колички, с които в Холандия често се придвижват заради удобство и предпочитат да походят сред тази неземна красота. Ежегодно пролетното изложение се посещава от 1 млн. туристи, като в значителната си част това са предимно чужденци.

Парад на лалетата

В Ботаническата градина в Балчик започна цъфтежът на десетките сортове лалета, прочут като "Парад на лалетата", предаде БГНЕС. Цветн...

Освен парка с прословутите цветни фигури, Кукенхоф предлага още няколко павилиона - с орхидеи, с лилиуми и детски кътове. Тук има и ферма с козички и домашни животни. Всяко цвете е описано и всеки, който желае, може да си поръча през интернет количество и цвят, който иска. Холандците, като прагматични хора, са превърнали лалетата не само в свой символ, но и свой бизнес.

Навсякъде в страната парковете са украсени с това красиво пролетно цвете, насадено нагъсто, за да има забележим цветен ефект. Тръгне ли леко да повяхва, срещу заплащане на торбичка всеки може да влезе и да си набере букет. След това се вадят луковиците и те също се продават – и така до следващата година. Но гледката в Кукенхоф остава в съзнанието като приказка, която, за да усетиш, трябва да се потопиш в красотата на парка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Най-добрите летища в света: Класация

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия