С деца на планина

26070
С деца на планина
Снимка: luckybansko.bg

Любимият на всички ни период от годината е тук! Особено вълнуващ е летният сезон за децата. Лятната ваканция, почивката от училищните задължения, игрите и забавленията с приятели, прави децата неимуверно щастливи. От нас като родители, този период от годината също е изключително обичан и очакван с нетърпение. Именно през дългата лятна отпуска можем да презаредим, да се отпуснем, да помечтаем, да се настроим с вълнение за новите житейски приключения, които ни предстоят.

Магията на летните емоции не подминава никого - и малки и големи, затова да се насладим на приказните моменти както подобава!

Ако сте решили да прекарате лятната отпуска с децата в красивата ни родина, то възможностите са разнообразни.

Поради прекрасния ни климат и условия за туризъм в рамките на няколко часа може да посетите както море, така и планина. Ако летните жеги, обилният човекопоток и препичането на плажа не са по вкуса Ви, идеален вариант за Вас би бил планинска ваканция.

В следващите редове ще разгледаме именно точно тази опция.

Чистият въздух, липсата на градски шум, спокойната атмосфера и красивите панорамни гледки са само част от великолепието, което ни дарява планината. А в България планинските ни възвишения са наистина приказно красиви.

Ако сте избрали да съчетаете ваканцията с децата, но същевременно искате да се занимават с нещо полезно и образователно, има чудесен вариант именно за Вас!

Детски летен лагер за деца в планинския град Банско. Лагерът се казва ЛъкиКидс и тук в рамките на 7 или 14 дни децата се обучават интензивно по английски език. В програмата на лагера са предвидени освен 4 часови сесии по английски език, преподадени от професионални преподаватели с майчин английски език, и разнообразни забавления сред природата като планински преходи, колоездене, конна езда, федербал, футбол, пейнтбол, йога, курсове по готварство и какво ли още не.

Изкуството на почивката

Лятото е тук - любимият сезон на малки и големи, най-очакваният и бленуван период от годината, в който се отпускаме и просто се наслажд...

Факт е, че последните години особено силно застъпени са летните училища, в които децата активно изучават или чужд език, или някакъв спорт или музикален инструмент. Особено, ако преподавателите са с роден чужд език, децата по-лесно усвояват произношението, учат се на специфични изрази, подобряват лексиката, освен това премахват по-лесно езиковата бариера и притеснението да комуникират на друг език.

Чуждите езици, несъмнено, са изключително добра инвестиция в бъдещето на нашите деца. Особено в днешно време, когато английският език е навсякъде и децата от съвсем ранна възраст започват да го използват, неговата употреба е напълно задължителна за всички подрастващи. Затова и повечето родители търсят вариант да инвестират в допълнителни извънкласни дейности и обучения, детски международни лагери и тн.

Важно е да се вземе предвид при избора на преподаватели, методите чрез които учебния материал ще бъде предаден. Много популярни в последните години са методите, които поднасят материала по неформален начин, чрез игри и забавления. Такива методи са Монтесори, Слънчева педагогика, Сугестопедия и тн.

Ако този вариант, в който детето е на езиков лагер, а Вие сте отседнали заедно с него, Ви допада, то ето още няколко ползи, които ще оцените. В международния езиков лагер ЛъкиКидс, който се провежда в един от най-добрите петзвездни хотели в България - апартхотел Лъки Банско СПА&Релакс, има възможност за настаняване и на възрастен. Опциите са разнообразни, докато детето се забавлява със своите връстници, Вие може да опитате някой от многобройните изкушаващи СПА активности в огромния и модерен СПА комплекс в хотела - има био басейни без хлор, има солна стая, солен басейн, сауна, джакузи, парна баня, хамам, расул, хидромасажен душ, шокова вана, ледена стая, фиш масаж и още много други активности.

Не звучи никак зле почивка с деца на планина, нали? А ако сте се спряли на гр. Банско за планинска дестинация, имайте предвид, че възможностите за културно-исторически събития са многобройни. Почти всеки ден в града се организират различни фестивали, концерти, опера и балет, специални чествания и какво ли още не.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com