Във Велико Търново ще се проведе акция "Трафик на хора"

2597
Във Велико Търново ще се проведе акция "Трафик на хора"

Информационна акция ''Трафик на хора'' ще се проведе пред сградата на Община Велико Търново. Това информира за ''Фокус'' Ваня Ананиева, секретар на Местната комисия за борба с трафика на хора.

В акцията ще се включат ученици-доброволци, които по интересен и атрактивен начин ще информират населението за това престъпление. Те ще раздават балони с послания, както и сини сърца – символ на съпричастност към жертвите на трафик.

Над 117 000 лв. са инвестирани в общественото осветление във Велико Търново

117 386 лева са инвестирани в общественото осветление в община Велико Търново, съобщиха от кметската администрация. Само през 2015 годи...

''Все още информираността за този вид престъпление - трафика на хора, не е на ниво. Повечето от хората смятат, че това не може да се случи на тях, а всъщност никой не е застрахован и всеки един от нас може да стане жертва на трафик – дали с цел сексуална, или с цел трудова експлоатация. Това за съжаление се случва ежедневно'', посочи Ваня Ананиева.

Акцията на Местната комисия за борба с трафика на хора ще се проведе от 16.30 до 17.30 часа. Във връзка с 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора, Комисията стартира превантивно-информационна кампания.

По време на кампанията ще бъдат проведени информационни часове в училищата във Велико Търново, ще се състоят прожекции на филми по темата, както и информационни беседи с най-рисковите групи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com