Над 117 000 лв. са инвестирани в общественото осветление във Велико Търново

2500
Над 117 000 лв. са инвестирани в общественото осветление във Велико Търново
Снимка: Actualno.com

117 386 лева са инвестирани в общественото осветление в община Велико Търново, съобщиха от кметската администрация. Само през 2015 година са реализирани 14 обекта, чиято цел е подобряване качеството на уличното осветление в община Велико Търново.

Едно от значимите постижения е цялостното възстановяване на осветлението от моста на река Янтра до Хлебозавода, покрай бившата тролейна база, около квартал „Чолаковци“ до кръговото на Автогара Запад. Този невралгичен участък бе оставен без осветление повече от 20 години и създаваше реални предпоставки за пътно-транспортни произшествия в тъмната част на денонощието, информира Topnovini.bg.

Китайски бизнесмени с интерес за инвестиции в Шумен

Бизнесмени от китайския град Джънджоу заявиха интерес да инвестират в Шумен. Те проявиха и желание да осъществят по-тясно сътрудничеств...

Друг значим проект бе възстановяването на уличното осветление до ректората на Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“. Неговото изпълнение също бе очаквано дълго време от студенти, преподаватели и живеещи в района на университета.

Последният реализиран проект е изграждането на кабелна мрежа и поставянето на 13 стълба за улично осветление на улица „Иван Хаджидимитров“ по настояване на живущите на тази улица.

Възстановено бе осветлението на подлеза до Автогара ЮГ, изградено бе осветление до ж.п. гара, в района на Старопрестолна гимназия по икономика, по булевард „България“, осветен бе паркинг в кв. „Картала“. Осветени бяха 9 пешеходни пътеки.

В населените места на общината са изградени кабелни мрежи и са монтирани нови 20 осветителни тела. Подменени са изгорели и дефектирали 224 електрически крушки.

Катар прояви интерес за инвестиции в Поморие

Посланикът на Катар в България Мохамед бен Али Алнуейми се срещна с кмета на Община Поморие Иван Алексиев на неофициална среща по повод...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Велико Търново