Националните спасители БСП и ДПС

13972
Националните спасители БСП и ДПС

На Сидеров дори и подчинениете му съпартийци не са се подмазвали толкова, както сега правят това бесепарите. В дните след изборите, когато се разбра, че БСП плюс ДПС събират точно 120 мандата, с един по-малко от мнозинството в парламента, стари БСП-пушки започнаха да излизат по телевизиите и да тръбят с пълен глас колко важни сега са така нареченото национално съгласие и спасяването на държавата. Вой, изцяло насочено към ушите и очите на Волен Сидеров. Да разбере националистът, някога обвиняван в расизъм и антисемитизъм, че моментът налага всичко различно да бъде загърбено и че тръбата свири, както те казват, "Сбор за България", "Сбор за оцеляването на нацията". В последните дни дежурни в БСП по темата са двама от железните войници на партията - Червеняков и Бриго Аспарухов. Двама, на които иначе БСП отдавна им е била дузпите, но сега, в съдбовен за страната исторически момент, те отново са повикани под червените знамена, за да помагат. С опита в интригантството. Песничката е, че различията между БСП и Атака са пренебрежими и нищо не пречи на двете формации - националистическата и социалистическата - да спретнат, заедно с ДПС, разбира се, завидно парламентарно мнозинство, което "да върне държавата на хората" и да прати мерзавците от ГЕРБ, и най-вече Борисов и Цветанов, завинаги в историята. И, ако може, отбивайки се първо в затвора.

Волен, както се полага в такива случаи, дуе бузи и важничи. Сега той, по стечение на обстоятелствата, е най-ухажваният политик и от неговото благоволение едва ли не зависи съдбата на държавата.

Партийните емисари в телевизиите - сутрин, обед, вечер - проповядват "национално съгласие" и "загърбване на различията". Най-любопитното, а и най-скандалното, обаче, е, че в тяхното "национално съгласие" те виждат парламентарен съюз между трите партии, загубили изборите. Победителят във вота, проповядват те, няма място в "националното съгласие", за ГЕРБ и дума не обелват. Сякаш истинско "национално съгласие" може да има без победителя в изборите. Без един милион и сто хиляди български граждани, гласували за него.

Другата малка подробност е, че сред тези милион и 100 хиляди бюлетина с хиксче на номер 15 са и 39% от гласувалите младежите между 18 и 25 години. Срещу само 4% техни връстници, драснали хиксчето си за самообявилите се за национални спасители с номер 5. Тежък национален скандал забъркват Станишев и Местан, като не допускат в националната (така твърдят те) мисия за спасяване на държавата младите хора. Бъдещето й, най-младите гласоподаватели, за които, от друга страна, леят крокодилски сълзи. Заради досега управляващите от ГЕРБ те нямали перспектива и напускали родината с гръм и трясък.

Бедни ми, бедни, Станишко, къде гледаш! И, като гледаш, какво виждаш! Старите ти поддръжници - Господ здраве да им дава? - след още някои избори ще се преселят в рая, а с глупостите си ти продължаваш да отблъскваш младите. Самият ти порасна (а и остаря) на този пост. Време е за решения!

Парламентарният театърът започва отново. Комедия, трагедия или трагикомедия, са ни подготвили този път депутатите. Сидеров се надява парламентарната рулетка да стигне и до него. Намеква, че ако стане премиер, еди каво си... 500 лева пенсия, 1000 лева минимална заплата, а и национализация. На коя от тези предизборни лъжи, ще кандиса БСП , "в името на държавните интереси", не е ясно! Но ще кандиса, защото Сидеров е непреклонен.

Ако не кандиса, ето я схемата:

1) Националистите няма да подкрепят мандат на ГЕРБ - не заради различията в стратегиите, а за да дочакат ролетката да спре пред тях.

2) По същата причина Атака няма да подкрепи и БСП при второто завъртане на рулетката.

3) Дори и да му връчат мандат на Сидеров, него пък кой ще го подкрепи!

Какво ти национално съгласие, какво ти оцеляване, какво връщане на държавата на хората. Ала-бала и БСП-залъгалки за третата възраст. Служебното правителство отсега да си знае, че лятна ваканция за него няма да има. То ще е първото, което през краткия си служебен мандат ще организира два пъти извънредни избори, вторите най-вероятно през октомври. Червените социологически агенции също остават на сухо.

Колкото и да са изнемощели, те отново ще трябва да надуят мегафоните, ЦИК да не бърза да си прибира багажа, а прокуратурата да бъде така добра да приключи разследването си за костинбродските бюлетини. Както и за другите гнусотии, които БСП и ДПС спретнаха на избирателите. За да е равен стартът. А не като на 12 май!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com