Нинова пее лебедовата песен на БСП

6590
Нинова пее лебедовата песен на БСП
Снимка: БГНЕС

След неуспешните опити на бившите председатели Петър Младенов, Александър Лилов, Жан Виденов, Георги Първанов, Сергей Станишев и Михаил Миков да погребат БСП, сега на ход е Корнелия Нинова! И ако се съди от първите й стъпки като председател на партията, тя по всичко изглежда, че ще успее! Засрамвайки всичките си предшествениците след Живков - кой от кой по-корав партиен мъж!

Нинова, точно по женски, започна да бълва глупост след глупост още от залата на конгреса в НДК. Първо, със завидно самочувствие - подобно на една българска Александра Колонтай (който не знае коя е, да си направи справка), председателката Корнелия поиска почти ултимативно предсрочни избори, сякаш самото им насрочване вече означава победа за БСП! А не е така, мила ни хитрушо! Ако БСП се бе сдобила с един наистина умен председател, то този умен председател би трябвало да знае, че оставащите две години до редовните парламентарни избори са жизнено необходими на Столетницата - а и на новия председател, защото - като нов - той, председателят, трябва тепърва да опита да затегне разхлабените ѝ редици, ако иска евентуално да постигне повече от сегашните жалки 38 депутати!

Щяла освен това БСП да втвърдява тона си, плаши гаргите от микрофоните новата червена председателка! Единственото сигурно по въпроса засега е, че с тази председателка начело храбрата Столетница ще стане още по-креслива и още по-досадна - ако това е втвърдяване на тона, то тази ѝ закана може и да се сбъдне!

Нинова: Корабът потъва и ... АБВ напускат първи

Не си и помисляйте да оправдавате разпада на вашата коалиция с БСП. Не ни обвинявайте в безпринципна договорка с АБВ. Признайте си исти...

Нищо ново и около поисканото от Нинова обединяване на лявото в България (разбирай Путиновското!). Блудното ДПС вече се завърна под майчиното крило, Сидеров никога не си е отивал от там, а и Първановото АБВ вече изприпка! Но Нинова трябва добре да внимава, особено с Първанов, защото ако Станишко, от страх да не бъде изместен, успя да го изгони от партията-майка, няма никакви гаранции, че сега Първанчо няма да изгони нея! Ей, така - обединявайки се в лявото!

Има и други политически нюанси. Като например този - може ли някой да отгатне как ще мелят оттук-нататък председателката Нинова с омбусманката Манолова?! А когато към двете леви амазонки се прибави и третата - Татяна Дончева, крайният резултат става съвсем неясен!

Столетницата отдавна пее Лебедовата си песен - почти 120 лазарника са това! А дали пък заключителната партия няма да е женска - все тенори, все тенори (и един басбаритон), а на финала - и сопрано!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com