Обръщение към господин Читателя

13844
Обръщение към господин Читателя

Миналата седмица главният редактор и репортер на Дарик Бургас Красимир Калудов се извини на всички зрители, читатели и слушатели за това, което им причиняваме ние, журналистите.

Той моли за прошка за нарушеното лично пространство, за заливането на аудиторията с отвратителни новини и отнемането на надеждата, че може да се случи нещо хубаво.

Българите не вярват на традиционните медии

Липсата на различни гледни точки и уеднаквяването на материята на новините водят до сериозен спад в доверието на българите към традицио...

Искам да изразя една малко по-различна гледна точка, въпреки огромното ми уважение към господин Калудов и господин Читателя.

Започвам от закона, който всички в гилдията следваме по един или друг начин – господин Читателя винаги има право и винаги трябва да получава това, което иска.

Ако казваш прекалено много – нарушаваш спокойствието, ако изпуснеш някоя подробност – не си обективен и прикриваш информация. И тогава избираш да си наглец, ровещ се в личното и скришното. По-добре е от това да си лъжец... може би.

Нека всички си зададем въпроса защо продължава да има ужасяващи новини. Такива, които после не те оставят да спиш. Отговорът е прост – всеки ги чете. Когато съм в ролята на читател, въпреки погнусата си, не мога да завъртя глава настрани, защото чисто човешкото любопитство не ми позволява. Искам да зная. Искам да съпреживея. После съжалявам. Съжалява и господин Читателя, но той обвинява журналиста.

Призовавам всички читатели, когато видят заглавие, което ги отблъсква, да не „цъкат“ линка, за да прочетат цялата новина! Призовавам зрителя да сменя телевизионния канал, когато информацията не му харесва! Призовавам аудиторията да продължава да има будно съзнание и да търси своите права, но да не забравя, че дистанционното е в нейните ръце!

Властта връзва медиите на държавна ясла с европейски зоб

Министри наливат европейски пари в избрани електронни медии под предлог да популяризират европрограми. 14 милиона лева ще бъдат разда...

Искам да припомня, че всеки може сам да избира какво да чете и слуша. Искам да припомня, че гледането на това, което не се харесва, вдига неговия рейтинг. Искам да се обърне внимание на това, че позитивните новини събират стотици прочитания, а лошите – хиляди.

Искам да припомня, че има медии, които са, меко казано, жълти и лъжат. Те лъжат и успяват, защото има кой да ги следи. Искам да е ясно, че продуктът на журналиста винаги търси ответната реакция.

Искам да споделя мнението си, че всички сме едно цяло и всички сме отговорни както за медийното съдържание, така и за всеобщото недоволство от всичко и всеки.

Не искам да Ви лъжа, че от утре лошите новини ще изчезнат. Не искам да Ви лъжа, че Вие няма да участвате там. Аз също ще бъда там. Не искам да Ви моля за прошка и милост, защото зная, че ще бъдете разочаровани още сега.

Искам да знаете, че много от гилдията се борим да не бъдете лъгани. Искам да знаете също така, че рейтингът е нашият шеф. Той диктува правилата, а неговият живот зависи само от Вас.

"Ди Пресе": Медиите в България - за Борисов или добро, или нищо

В България е в ход съмнителното превземане на една медийна група, което засяга и интересите на инвеститора Карл Хабсбург. Заплашени с...

Предлагам да мразите суровата реалност пред това да обичате измислен свят. Предлагам да не се делим на „боклуци журналисти“ и „господа читатели“. Предлагам всички да се борим да сме едно по-добро общество.

Но последната дума винаги е Ваша и Вие го знаете!

Автор: Виктория Пенева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com