Парламентарните келеши!

10995
Парламентарните келеши!
Снимка: БГНЕС

Кой е казал, че като си депутат, може всичко да си плещиш? И важи ли депутатският имунитет и за думите, изречени от парламентарната трибуна?! Това е най-безобидният въпрос, който си задава непредубеденият, ако е чул петъчните дебати около кандидатурата на Екатерина Захариева за министър на правосъдието. То си беше страшно за ушите. Обидно, отблъскващо, подсъдно дори! Захариева стана министър, а това - символично, разбира се - означава, че щом един министър на правосъдието е в състояние да "поеме" толкова обиди и унижения безнаказано, какво остава за обикновения човечец! Щом министърът на правосъдието може да бъде обявен без никакви доказателства едва ли не за престъпник, значи ли това, че на бедния човечец могат направо да му увесят въжето!

Какво ли не изтърпя за пет часа горката крехка женица Екатерина Захариева. Испанската инквизиция бледнееше пред петъчните обиди и унижението, на което бе подложена в българския парламент. Направо я биха с камъни! Като един женски Христос я разпънаха! Само дето с каиш не я биха, а тръненият венец си го заслужи! И всичко това само защото съпругът й имал неблагоразумието да бъде архитект на къщата (вилата) на президента Плевнелиев! Щом в най-висшия орган на държавата, демократичната държава, една от 28-те избрани в Европа, ще се оценяваме по съпружеска линия, ами, давайте, да почваме тогава! Кой за кого се е венчал, кой с коя се е развел! И има ли рецидивисти, за Бога!

Танева реагира остро на Кадиев за джиповете, Павлова отказа да го направи за "Хемус"

Днес председателят на Народното събрание Цецка Цачева отстрани независимия депутат Георги Кадиев, който беше част от групата на "БСП Ля...

Кое друго се наби на очи в петъчната парламентарна вакханалия? Към дежурните безнаказани келеши за първи път се присъедини и Радан Кънев. Обиден, отблъснат, изоставен и отмъстителен, но най-вече озлобен, злополучният от последната седмица съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев използва клетата кандидат-министърка Захариева, за да се нахвърли през нея индиректно и на омразния ГЕРБ и да го уязви по всичките възможни линии. Да, ама стрелите му до една се забиха в крехката снага на абсолютно невинната по всичките обвинения женица! А клетият самоотритнал се Радан от злоба буквално бе изкарал пяна от устата си!

Мястото си в Топ 3 на парламентарните злобари в миналия петък защити и карикатурата Кадиев. Но при него обаче нещата са по-отработени. Ако този нарцис не се появи два дни поред в телевизиите, радиата и вестниците, то той започва да нервничи. Такъв точно лош късмет извади и кандидатката Захариева. А иначе него някой го е излъгал, че колкото е по-зъл, по-абсурден и по-нападателен, толкова повече хора ще го изберат на следващите, кои да са, избори! И дерзае бездарникът Кадиев, а лошият късмет този път бе за Катя Захариева, която имаше нещастието да се изпречи с кандидатурата си за праводсъден министър пред лицето Кадиев!

Третият дежурен оплювач е - бе и в петък - Велизар Енчев, екземплярът депутат, на когото всички са му виновни за това, че никой управляващ досега не се е сетил за него и не му е предложил някакъв, какъвто и да е, държавен пост. И не щеш ли - насреща Екатерина Захариева, която, представете си, си позволява да бъде номинирана за министър! Айде, моля ви, без тия номера на мене!

И накрая пак - какви са тия специални люде, дето могат да си ругаят, обиждат и клеветят, както си искат, позволено им е да лъжат каквото им скимне, и да не отговарят за това пред закона! Не трябва ли Цацаров да им иска имунитетите не само когато се бият в самолети, не само когато шамаросват студенти и полицаи, или късат национални знамена, ами и когато използват микрофоните на най-висшата власт в държавата, за да се саморазправят с политическите си противници! Махнете имунитетите, включително и в пленарната зала! Коригирате Kонституцията - значи моментът е подходящ!

Иван Иванов от РБ: Нямам против да си подам оставката като зам.-председател на НС

Ако действително има нагласа в парламентарната група и се смята, че може да има друг заместник-председател, който да отговаря по-добре ...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com