Радев оприличи депутатите на "маймуни"!

12765
Радев оприличи депутатите на "маймуни"!
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Така излиза, ако разтълкуваме петъчното ядовито, и за пореден път непремерено изявление на президента Румен Радев пред всички радиа и телевизии. Защото какво друго, ако не маймуна, представлява човек, "загубил човешкия си облик", в каквото ги обвини президента Радев, бесен, че са му отхвърлили ветото върху закона за Бюджета на Здравната каса за 2018 година, и по-специално заради параграфа, който налага мораториум върху плащането от страна на Касата на т. нар. нови лекарствени средства.

Сега 126 депутати - всички, които гласуваха против ветото предния ден, може да предявят иск срещу президента за публично нанесена обида! Защото презумпцията на Радевото обвинение е, че ако един човек загуби човешкия си облик, то той неминуемо заприличва (превръща се) в животно. И което е още по-фрапиращото - заприличва, превръща се, придобива качествата на най-близкия до човека по-нисш от него животински вид - МАЙМУНАТА! Въпросните депутати - за сведение на тези, които не следят отблизо парламентарните дебати - са всички присъствали на заседанието миналия четвъртък депутати от ГЕРБ, Обединените патриоти и Воля, с чийто вот ветото на Радев бе отхвърлено!

Дончев: Президентът да внимава със силните думи

Президентът Румен Радев се е превърнал в политик и като такъв ще го посъветвам да внимава с по-силните думи. Думите, изречени от силна ...

Ето какво показва грубата сметка. Ако всичките 126 депутати предявят иск за обида от по 1000 лева и съдът го осъди, то Радев ще трябва да се бръкне - тоест, да олекне - с общо 126 000 лева, а с това, както се казва, муха го ухапала! Защото тези пари всъщност представляват обезщетението, което бившият командващ ВВС на Република България, генерал-майор Румен Радев, получи кеш при пенсионирането си!

Има и продължение. Във въпросното ядовито и непремерено изявление бившият генерал не се задоволи само с "маймунските" намеци. В продължението на изявлението Румен Радев обвинява целия Министерски съвет, че, видите ли, "хвърлил на масата 740 милиона лева и те моментално изчезнали от там по критерии, неясно какви!" Което си е категорично обвинение в кражба на държавни средства - 740 милиона са това, Бога ни!

Похвално е да се загрижиш както за болните, така и за бедните. Особено ако си искрен! Но Румен Радев за кой ли път доказа, че не е искрен, а тъкмо обратното - Румен Радев, подобно на настойницата си Нинова, най-обича да се заиграва политико-носталгично с по-възрастното население - в случая гадостта е още по-мръснишка, защото става дума за нещастни хорица със злокачествени заболявания, чийто шанс да продължават да се радват на синьото небе още дълго време е нищожен! Радев за пореден път яхна страданието на хората, за да разчисти сметките си с мнозинството в парламента, което му пречи тихомълком и противоконституционно да променя Конституцията, преобръщайки държавата от категорично парламентарна в преобладаващо президентска! Сънува Радев сладки сънища, ама като се събуди все си е в тия - държавен глава с предимно представителни функции, от когото почти нищо не зависи, и - както изглежда - скоро няма да зависи! Радев, Радев, успокой топката, изчакай поне Председателството, защото от него и твоята атестация някак си зависи!

Изглупя във въпросното си ядовито и злобно изказване Румен Радев и по друга линия. Щял, закани се той, да върне и антикорупционния закон, заплаши враговете си в пленарната зала държавната глава, без да прави сметка, че въпросният закон все още не е придобил окончателния си вид - той просто още не е минал изцяло на второ четене! Ами ако депутатите се "вразумят" по Радевски и го гласуват такъв, какъвто той го иска и за какъвто той се бори, тогава "връщането" ще важи ли!? Поредна излагация, поредно изпростяване, крий се бе, човече, не е нужно с всяко свое изявление да показваш колко си неподготвен за тази длъжност! Все пак срамиш цялото население, то те е избрало и има право на умни претенции!

Цветанов: Ветото на президента за Антикорупционния закон е несериозно

Абсолютно несериозно е президентът да се изказва, че ще наложи вето на Антикорупционния закон, който още не е приет. Това заяви пред жу...

Накрая. В деня, в който Радев за поредно се изцепи, бая изцепване сътвори и другарката му Корнелия Нинова. Тя пък организира и оглави масов и всенароден бунт срещу цената на водата, бъркайки адреса - не правителството определя цената й, а НЕЗАВИСИМИЯТ регулаторен орган КЕВР, и всякакви препратки за електорално ползване, че Борисов им диктувал, са си все така политическа шумотевица. Впрочем и Нинова като Радев употреби хорското недоволство за свои си партийни цели, подигра им се! Лоши хора, откъдето и да ги погледнеш!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Какво би казал дядо за нашите политици

Депресия: Защо мъжете я преживяват с гняв и агресия вместо сълзи?

Германия би закъсала, ако ги нямаше чужденците

Възходът на Виетнам: каква е тайната на успеха

Ядрените амбиции на Турция и опасната зависимост от Русия

Как поляците си върнаха демокрацията, а българите - не

Лозан Панов: Как системата (въз)произвежда „нотариуси“ и „джуджета“

Тръмп и тъмното минало на "America first"

Нужда от реформи: какво не е наред с китайската икономика

"Изпочупиха пръстите на ръцете ми с отвертка": Какво се случва с украинците, пленени в Русия?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com