Sancta Simplicitas

31937
Sancta Simplicitas
Снимка: БГНЕС

Колко точно некадърни и глупави са българските политици никой не може да каже или измери. Дори и знаменателна фигура като чешкия революционер Ян Хус, за когото можете да научите нещо повече в рубриката ни "На този ден". Именно той изрича паметното: "О, свещена простота".

Тези думи, които отекват през вековете, забиха като църковна камбана и на 4 юли следобед. Точно по времето, в което цяла България затаи дъх и всеки впери поглед в телевизионни екрани и монитори, за да види какво ще стори най-голямата българска надежда за поне малко щастие в момента – Григор Димитров, председателят на Народното събрание Михаил Миков реши да прави изявление за парламентарната и политическа криза.

Да те заключат в гората

... и да те държат там против волята ти не малко време? Оказва се, че е възможно - в парк, на чиято ограда са монтирани 1895 цеви от пу...

Господин лУбитеУ на сиУното аУкохоУно опиянение – ако си мислите, че е имало и един човек, когото да го интересува какво ще кажете или какво сте казали, значи дълбоко се лъжете. Всички вие, банда крадци и лъжци, наричащи се "народни представители", отдавна сте загубили всяка възможна капка доверие, за да ви слушаме и вярваме и на една ваша дума. Дори при тази жестока криза, дори при тоталната разруха в почти всеки един сектор, никой българин със среден коефициент на интелигентност не би поискал някой, който и да е от представителите на породата "дебелокожи политикани" да поведе България напред. И не би ги слушал – не и когато човек като Григор Димитров излиза на най-голямата сцена като „Уимбълдън” в полуфинал срещу номер едно в схемата на турнира Новак Джокович.

Трезвата преценка е нещо, което е задължително за добрия професионалист. А политиката също предполага професионализъм. Но, разбира се, няма как да чакаме от дУУгаря Миков да се сети за нещо толкова елементарно – да не си отваря устата в момент, в който няма и най-малък шанс който и да е да го чуе. Убеден съм, че и колегите в парламента са си оставили диктофоните и микрофоните и тайничко са щракали по смартфоните, за да следят резултата между Григор и Ноле. И са били готови да кажат на Миков, ако нещо се развълнува и тръгне да повишава градуса на гласа си – млък, другарю, че има точка за пробив за Джокович и ще хвърчи трева. Това е положението, другари от всички цветове – имате да доказвате твърде много, а дори не го осъзнавате. Когато поне се поосъзнаете, може и някой да ви обърне искрено внимание. Дотогава – топовен форхенд по правата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com