Съдебната реформа в страната на ограничените възможности

9355
Съдебната реформа в страната на ограничените възможности
Снимка: БГНЕС

Как веднъж няма да мине една реформа нормално, по човешки, в тази държава? Отново я докарахме до протест и контрапротест – този път заради съдебната реформа. Вече изнасиленият сценарий ще се играе пред малобройна публика на живо до Съдебната палата тази вечер.

Уникално е как абсолютно всички в тази държава са съгласни – кой по-шумно, кой по-тихичко, че правосъдието ни не работи, но като дойде ред да се направи промяна, веднага се появява поне едно силно крило, обясняващо колко по-зле ще стане след реформата.

Радане, не пропускай Рубикон!

Главният проблем на съдебната ни система не е бързината на съдебния процес, а мафията и корупцията. Това повтаря вече втори ден лидерът...

Колко по-зле ще е, г-да кадровици, Високо седящи и спящи (ВСС)? Колко по-зле ще е, г-н главен прокурор? Големи обяснения с контравъпросчета на въпросите защо се почват проверки по публикации на едни медии, а по други се мълчи с години. Да, не е това същността – същността е, че цялата шайка в съдебната система си умира от страх да не би някой да размести пластовете и да поизхвърли дребните винтчета и болтчета по следствие, прокуратура и съд. Защото през годините точно с много дребни винтчета са се създали схемите, за които всички знаем, че се въртят.

Днес (14 юли) главният прокурор Сотир Цацаров даде крайно интересно интервю пред bTV, в което застъпи две абсурдни тези по знаковия случай КТБ. Първо, според него, като той се позова на всички възможни източници – от медии до депутати, банката никога не е била здрава, доказано било, че е пирамида, а една пирамида нямало как да съществува и намесата на прокуратурата от началото на лятото на миналата година всъщност не е поставила началото на рухването на КТБ. Второ – банката била хранениче на всички власти, а Цацаров не е бил прокурор от началото на века насам, когато КТБ тръгва нагоре. И тук главният прокурор не отговори на елементарния, ама направо елементаричест въпрос – когато зае поста, защо не се зае с КТБ? Дали не е защото прокуратурата се равнява по всяка нова власт? За какво тогава ни е такава прокуратура – да я развяваме по медиите и да слушаме след това коя медия е парцал и коя не е?

Сотир Цацаров трябва да си даде оставката, защото допусна да се случи случка като КТБ. Всички партии в парламента, които са имали дори имагинерен досег с КТБ, трябва да изчезнат незабавно, защото са участвали в една огромна лъжа. Никоя обаче няма да си тръгне – затова сега говорим за съдебна реформа, но „в началото”. И дори това „начало” си личи КОЙ не иска хич и да тръгва. Това е то – България! Страната на крайно ограничените възможности, в която нищо не работи, всички го знаят и не го променят.

Автор: Ивайло Ачев

Борисов пред ТАСС, а за нас - голям праз!

В българския политически живот никога не е скучно. Особено, когато става дума за българо-руските отношения. Какво ли не съм чул, видял ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com