Деца от Лиляче и Бели извор празнуваха в Общностен център

398
Деца от Лиляче и Бели извор празнуваха в Общностен център
Снимка: Община Враца

В навечерието на Деня на християнското семейство Общностен център за деца и семейства – Враца посрещна гости от детските градини „Слънце“ и  „Звездица“  в селата Бели извор и Лиляче. Те са част от участниците по проекта „СТИМУЛ за ранно детско развитие“ на врачанската община. За да празнуват заедно с децата, бяха поканени и родителите им.

Специалистите в Центъра запознаха децата с християнския празник Въведение Богородично и разказаха за традициите, свързани с този ден. Малчуганите рисуваха на тема „Моето семейство“ и с присъщия за децата ентусиазъм се включиха в подготвените за тях игри и развлечения. На финала хлапетата получиха много подаръци и награди, а щастливите моменти бяха запечатани в снимки.               

Специалисти съветват родители на недоносени деца в Русе

На Световния ден на недоносените деца, УМБАЛ „Медика“ организира среща на  повече от петнадесет деца и техните родител...

След броени дни децата ги очаква участие  в коледните и новогодишните празници, организирани от екипите в Центъра.

В Общностния център се предоставят социални услуги на деца  до 7 години и техните семейства. Финансиран е по проект за социално включване от Световната банка, съгласно споразумение за финансиране между Министерство на труда и социалната политика и Община Враца. Стойността му е малко над 1 милион лева, като от тях 955 000 лв. са от МТСП, а съфинансирането от общинския бюджет е близо 60 000 лева. Основната цел на проекта е утвърждаване на устойчив модел на социална местна политика, консолидираща услуги и ресурси в Общностен център за деца от 0 до 7 години и техните семейства в община Враца. Проектът работи още от 2011 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com