10 млн. долара награда за мозъка на атентатите в Мумбай

6207
10 млн. долара награда за мозъка на атентатите в Мумбай

САЩ включиха в списъка с най-издирваните терористи лидер на пакистанска групировка, обвинен, че е организирал атентатите в Мумбай, Индия през 2008 г., и обещаха награда до 10 милиона долара за информация, която би позволила неговото залавяне, съобщи днес правителствен източник във Вашингтон, цитиран от БГНЕС.

Хафиз Мохамад Саид, основател и ръководител на Лашкар-и-Тайба, който редовно се появява на публични места в Пакистан, вече е най-издирваният от Вашингтон човек в света след ръководителя на "Ал Кайда" Айман ал Зауахири и лидера на афганистанските талибани молла Омар, за чиито глави е обявена награда до 25 милиона долара.

Съобщението за новата награда, направено от помощник-държавния секретар на САЩ г-жа Уенди Шърман по време на посещение в Индия, беше потвърдено от американския правителствен сайт Rewards for Justice.

Сайтът припомня, че Хафиз Саид е подозиран като организатор на редица терористични атаки, в това число атентатите в Мумбай през 2008 г., при които загинаха 166 души, включително 10 американци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com