2/3 от германците се съмняват, че гърците ще се стегнат

4655
2/3 от германците се съмняват, че гърците ще се стегнат
Гръцката полиция иска заповед за арест на инспекторите от ЕС и МВФ

2/3 от германците се съмняват, че Гърция приема на сериозно ангажиментите си да съкрати държавните разходи, за да получи нова спасителна помощ, с която да избегне банкрут, сочи нова анкета, предаде БГНЕС.

Едва 27% от германците смятат, че страната ще положи сериозни усилия и ще приложи мерките за затягане на коланите. 66% пък са скептични, гласи проучване на телевизия Це Де Еф.

Почти половината от анкетираните твърдят, че Атина ще изпадне в банкрут, ако не получи допълнителната помощ от ЕС и това трябва да е ясно на останалите членки на еврозоната. А 62% са убедени, че това ще се отрази негативно и на германската икономика, докато едва 18% вярват в положителните последствия от фалита на балканската страна.

Финансовите министри от еврозоната дадоха на Гърция срок до следващата сряда да изпълни необходимите условия. В случай, че го стори, страната ще получи жизнено важния помощен пакет от 130 млрд. евро.

Изследването е проведено от института "Форшунсгрупе Вален" в периода от 7-ми до 9-ти февруари сред 1272 души.

В същото време гръцки полицейски профсъюз иска заповед за арест на международните кредитори с настояването, че те застрашават демокрацията, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Еврозоната не е готова да деблокира нова помощ за Гърция

Еврозоната все още не е готова да деблокира нова финансова помощ за Гърция, въпреки споразумението по нов план за строго ограничаване...

Искането се съдържа в писмо, публикувано в гръцката преса, което, както се твърди, било изпратено на представителите на Европейската централна банка, Международния валутен фонд и Европейската комисия. Вие застрашавате демокрацията в Гърция и оцеляването на нейния народ, се казва в писмото. От публикациите в гръцките медии става ясно, че профсъюзът на полицейските служители иска заповед за арест от гръцкия държавен прокурор.

Хиляди листовки с "Издирвани" бяха разпространени в гръцката столица. В тях се предлага награда от 1 евро за всеки, който задържи "тройката".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com