50 хил. бездомни кучета тормозят улиците на Детройт

21905
50 хил. бездомни кучета тормозят улиците на Детройт

В Обявилия фалит американски град Дейтройт цари истински апокалипсис – из улиците на града вилнеят около 50 000 бездомни кучета, които се събират на глутници от по 20-30 и атакуват безмилостно, съобщава "Блумбърг нюз". Само през миналата година има 903 случая на нападения на бездомни кучета срещу хора, пише БГНЕС.

Според Аманда Арингтън от Humane Society, проблемите на животните вървят ръка за ръка със страданието на хората.

Местните приюти за животни са принудени да приспиват завинаги около 70% от довежданите в тях кучета, тъй като нямат ресурс да се грижат за тях. Икономическият колапс на града създава кризи далеч извън тази с топящото се население на Детройт. National Geographic алармира още през 2003 година за бързо увеличаващия се брой на бездомните кучета в града. Понякога има и забавни случаи като този, при който крадци изкъртили водопроводните тръби от къща, мазето се наводнило и в него бездомни четириноги си организирали плувно парти, казва полицаят Лопес Муур. "Наложи се да ги ловим като риби", допълва той.

Но доколко е сериозно положението говори фактът, че американските пощи отказват да доставят пратки в някои райони на Детройт поради опасност за здравето и живота на куриерите - от октомври 2012 до юли 2013 г. 25 пощальони са били наръфани от кучета. Според представители на службата за контрол на животните най-голям брой сред "свободните кучета" били питбули или кръстоски на подобни агресивни песове.

Снимка: Архив

351 бездомни кучета са осиновени от началото на годината

562 кучета са заловени от екипи на „Екоравновесие” на територията на Столична община през месец юли. Това съобщи директорът...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com