Абас оглави палестинско правителство на прехода

2807
Абас оглави палестинско правителство на прехода

Палестинският президент Махмуд Абас оглави временно правителство на прехода, съобщи високопоставен палестински източник, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Абас ще ръководи правителството до изборите за парламент и президент по силата на споразумение между неговото движение "Фатах" и ислямистите от ХАМАС. Очаква се това споразумение да позволи организирането на парламентарни и президентски избори в близките месеци, уточни източникът, който участва в сегашните срещи в Доха, Катар между Махмуд Абас и лидера на ХАМАС Халед Мешаал, целящи да се постигнат помирение между двете съперничещи си палестински движения.

Разговорите в Доха се водят под егидата на катарски ръководители, които активно участват в помиряването на палестинските движения.

Абас: Разговорите с Израел приключиха

Проучвателните мирни преговори с Израел приключиха без никакъв резултат, заяви днес палестинският президент Махмуд Абас, цитиран от Асо...

За тази сутрин е предвидена нова среща между двамата палестински лидери и престолонаследника на Катар шейх Тамим ибн Хамад ал Тани, след която споразумението ще бъде официално оповестено, посочи отговорен палестински източник, пожелал анонимност. Вчера Абас и Мешаал се договориха за необходимостта от бързо свикване на президентски и парламентарни избори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com