Ахмадинеджад: Готови сме да заличим Израел

10283

Иран е готов да стъпче Израел и да го унищожи, ако еврейската държава започне атака срещу ислямската република. Това заяви днес в Кайро иранският президент Махмуд Ахмадинеджад в рамките на среща на лидерите на мюсюлманските държави, предаде АФП.

„Иранският народ е готов да мине през Израел, за да го заличи, ако той предприеме нападение срещу Техеран”, заяви Ахмадинеджад пред египетската преса. "Ционистите се надяват да извършат агресия срещу Иран и да го атакуват, но те много се страхуват от иранската реакция и от последиците от подобна атака", допълни Ахмадинеджад.

Шимон Перес: Иран заплашва Израел и света

Израелският президент Шимон Перес предупреди, че заплахата от ядрено въоръжен Иран нараства под "ужасяващата диктатура", управляваща Ис...

„Нашите сили за отбрана са способни да разубедят всеки агресор и да го накарат да съжалява за действията си”, добави иранският президент.

Израелският държавен глава Шимон Перес предупреди вчера за опасността от иранската ядрена програма, която "заплашва съществуването ни и мира в цял свят". Той направи това на първото заседание на новия парламент. Израелският премиер в оставка Бенямин Нетаняху, който беше натоварен да сформира новото правителство, заплаши в последните месеци с военна операция срещу ирански ядрени обекти.

В Кайро се провежда 12-ата среща на лидерите на мюсюлманските страни, по време на която ще бъдат обсъдени въпроси като ситуацията в Сирия и военната намеса на Франция в Мали.

Лидерите на 57 страни от Организацията за ислямско сътрудничество, сред които президентите на Иран и Турция, участват в срещата.

Ахмадинеджад готов да стане първият ирански космонавт

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад изрази готовност "да бъде първия човек", изпратен в Космоса от амбициозната програма на Техер...

Очаква се събралите се в Кайро лидери да призоват към сериозен диалог между сирийската опозиция и представителите на сирийския режим, които не са участвали в репресиите срещу опозиционните сили и сирийския народ.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com