Бившите продуценти на Карбовски го плашат със съд

10984
Бившите продуценти на Карбовски го плашат със съд

На 4 февруари ТВ7 оповести намерението си да излъчва предаването „Фронт” на Мартин Карбовски.

Това предизвика ответна реакция от страна на “Телеман” ЕООД, които твърдят, че ТВ7 и Мартин Карбовски нямат право да произвеждат и излъчват телевизионно предаване с името “Фронт”. Ако пък го направят, това ще бъде в нарушение на българското законодателство. Ако това се случи, “Телеман” ЕООД ще потърси защита на правата си по съдебен път.

Скандал с Нова ТВ: Карбовски напусна

Няма скандал с Нова ТВ, тръгнах си, защото не искам никой да кадрува в предаването ми - бил той уважаван учител или недобър агент. Тов...

Днес “Телеман” изпрати писмо до Николай Бареков, изпълнителен директор на “ТВ7” ЕАД и до Борис Рафаилов, адвокат, представляващ Мартин Карбовски.

Ето официалното становище на „Телеман”:

По повод разпространено от Вас съобщение до медиите за намерението на ТВ7 да излъчи на 10-ти февруари предаванията „Предаването” и „Фронт”, с настоящото писмо Ви приканваме при създаване на горепосочените предавания да се съобразявате с разпоредбата на чл. 35 във връзка с чл. 29 от Закона за защита на конкуренцията, а именно - да отчетете забраната за имитация, доколкото подобни действия са в противоречие на добросъвестната търговска практика и увреждат или могат да увредят интересите на конкурентите.

В допълнение към горното Ви информирам, че „ТЕЛЕМАН“ ЕООД притежава правата върху марката „Отечествен фронт” (регистров №00063942/12.03.2008г. на Патентно ведомство на Република България в класове 35, 38 и 41). В този смисъл следва да отчитате, че законът дава право на притежателя на марката да забрани на трети лица, без негово съгласие, да използват знак, който е идентичен или сходен, изцяло или частично, на регистрираната вече негова марка за стоки или услуги, идентични на тези, за които марката е регистрирана.

Риалити по ТВ7 ще даде 250 000 лв.

През март в ефира на ТВ7 стартира „Къртицата”, за което от телевизиата казват, че е „най-мабащното риалити шоу, праве...

Предвид гореизложеното Ви приканваме, да спазвате действащото законодателство и да съобразявате действията си с правата, които правоносителите притежават.

Actualno.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com