Ангела Меркел предложи подкрепа на Гърция

4711
Ангела Меркел предложи подкрепа на Гърция

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Берлин ще продължи да подкрепя Гърция. Меркел отправи посланието си за подкрепа по време на първото си посещение в Атина от началото на кризата в еврозоната преди близо три години, предаде Агенция Фокус.

Германският канцлер приветства постигнатия напредък в реформите в Гърция и заяви, че иска задлъжнялата страна да остане в еврозоната.

25 000 гърци протестират срещу визитата на Меркел

Близо 25 000 демонстранти, някои от които носеха плакати с нацистки свастики, се събраха в центъра на Атина, за да протестират срещу по...

Трудният път си струва усилията”, каза Меркел по време на визитата си в Атина.

В миналото тя винаги е била критична към бавния темп на реформите. Сега канцлерът иска да окуражи гърците.

По време на съвместната си пресконференция с гръцкия премиер Андонис Самарас Ангела Меркел призна, че много хора в Гърция страдат заради финансовата криза и мерките за икономии. Тя окуражи страната като посочи, че всеки ден се постига напредък.

Самарас отбеляза, че посещението на Меркел е доказателство за напредъка, който е постигнала Гърция. Той посочи, че Атина ще се придържа към своите обещания за реформи и накрая ще стане „европейски успех”. Според него Европа ще стане по-силна и по-обединена след кризата.

Жителите на Атина приемат със смесени чувства голямата визита.

Меркел кацна в Гърция, Атина я посреща със стачки

Федералният канцлер Ангела Меркел пристигна на първата си визита в Гърция, откакто страната е обхваната от тежка дългова криза, запла...

„Смятам, че посещението е добър знак. Това означава, че все още сме в играта. Тя е решила да ни остави в Европа”, казва 31-годишният консултант по икономическите въпроси Ахилеас.

35-годишната Катерина е на подобно мнение: „Смятам, че това е нещо добро. Надявам се, че няма да ни кара отново да пестим, а ще се фокусира върху икономическия ръст”.

Други смятат, че апокалипсисът наближава.

Меркел идва, за да си поиска обратно парите. Нормално е когато даваш пари след това да си ги поискаш. Но ние се нуждаем от още време. Няма да допуснем това. Атина ще пламне”, казва 50-годишна собственичка на павилион.

Двата най-големи профсъюза в Гърция организираха протести по време на посещението на Ангела Меркел.

Гърция има срок до 18 октомври за реформи

Международните кредитори на Гърция (Международният валутен фонд и ЕС) дадоха на Атина краен срок до 18 октомври да прокара реформи в за...

Хиляди протестиращи се събраха в центъра на гръцката столица. Демонстрантите носеха плакати с надписи „Не си добре дошла”, „Вън империалистите!” и „Не на четвъртия Райх”. На едно от паната, издигнати от протестиращите, под нацистки свастики са залепени снимки на Меркел и на тримата гръцки премиери, управлявали страната от началото на 2010 година.

По време на протестите се стигна до сблъсъци между полицията и демонстрантите. Полицията използва сълзотворен газ, а около 100 души бяха задържани.

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com