Британска имиграционна служба отново предупреждава за вълната от българи

7794
Британска имиграционна служба отново предупреждава за вълната от българи

На 5 декември британска служба за оказване на помощ на имигрантите при получаване на виза е провела проучване, което показва какво отражение може да има отварянето на границите за българските и румънските граждани през 2013 година, за което се подготвя британското правителство.

След проведеното проучване службата направи изявление.

Великобритания с нови рестрикции за българите

Британският вътрешен министър Тереза Мей заяви, че може да бъдат наложени извънредни ограничения на социалните привилегии за хиляди р...

„Искаме британските граждани да бъдат осведомени, че пристигането на румънски и български имигранти във Великобритания ще има огромно отражение върху инфраструктурата заради новите проекти за жилищно строителство в опит да бъдат подслонени пристигащите в страната”, се казва в предупреждението.

Според изследването около 1 милион имигранти от Източна Европа живеят в момента във Великобритания. Поразителните данни означават, че всеки 67-ми гражданин на страна от бившия комунистически блок живее на Острова.

„За да бъдат подслонени новите имигранти, смятаме, че ще е необходимо застрояването на големи площи, като по всичко личи, че Лондон ще има ограничен контрол върху милионите хора, които ще влязат в страната през 2013 година”, заяви представител на службата.

Предупреждението идва в контекста на отварянето на британските граници за българи и румънци през 2013 година, когато според прогнозите британският пазар на труда ще стане още по-конкурентен.

Заплаха: Ужасът от български и румънски "пришълци" във Великобритания расте

Британското членство в ЕС означава, че страната не може да контролира своите граници според националния си интерес. Това ще стане крист...

„Сигурни сме, че ще има скок в броя на молбите за разрешително за престой и се подготвяме за масивен наплив от тези две страни. Ще се стремим да помогнем на тези, които имат нужда от нашата помощ, и ще направим всичко възможно, за да им окажем подкрепа”, се казва още в документа.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com