Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Враца не спести нищо: ТВ правата са смешни и илюзорни! Нужна е промяна (ВИДЕО)

31 май 2024, 00:13 часа • 3282 прочитания

Кметът на Враца Калин Каменов даде своето мнение след оставането на местния Ботев в Първа лига. Градоначалникът коментира темата с телевизионните права за мачовете от родния елит, като критикува настоящия договор. Каменов призова и за повече спонсори, които да помагат на "зелените лъвове".

Кметът на Враца призова за повече спонсори

„Хората не си тръгнаха въпреки поройния дъжд. Всички останаха мокри до кости. Тук бяха хора от цяла Северозападна България, които обичат футбола, но футболът се прави с пари. Затова се надявам хората от региона и града да ни подпомогнат, за да не изпадаме в такива унизителни ситуации да играем бараж всяка година", заяви Каменов след победата на Ботев Враца над Марек Дупница.

ОЩЕ: Героят за Ботев Враца: Бяха ме отписали, но показах на какво съм способен (ВИДЕО)

ВАР-ът на Actualno

ТВ правата са смешни и илюзорни

"Ботев не го заслужава, както и феновете. Заслужавате "Господарите на Северозапада" да имат отбор в Първа лига, който да радва целия регион. Финансовата стабилност няма почти никъде. Телевизионни права няма. Те са смешни, илюзорни. По-добре да не се излъчва футбол в България“, не спести нищо на колегите от Diema кметът на Враца.

Договорът за ТВ правата трябва да бъде прекратен

"400-500 000 лв. на година? Някои футболисти взимат толкова. Няма как да имаме класни футболисти, ако ТВ правата не се променят. Смятам, че с новото ръководство на БФС имаме единство по този въпрос независимо от порочно подписания в последния момент договор за ТВ права. Той трябва да бъде прекратен, за да е в полза на хората, обичащи футбола", смята Калин Каменов.

ОЩЕ: Христо Янев: Най-трудното нещо, което съм правил в целия си живот (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес