British Petroleum променя петролния и газовия си бизнес

4477
British Petroleum променя петролния и газовия си бизнес

Британският петролен гигант British Petroleum планира да започне реорганизация и преструктуриране на своите звена за обработка на петрол и природен газ, предаде Ройтерс.

Промените целят да облекчат някои от въведените сред аварията в Мексиканския залив мерки за ежедневно наблюдение на операциите в двете звена от страна на главния изпълнителен директор на компанията Боб Дъдли.

За целта ръководството на звено „Експлоатация и производство” на компанията ще бъде поето от Ламар Маккей, който досега беше начело на филиала на British Petroleum в САЩ. Това звено остана без пряк ръководител преди две години, след инцидента с петролния разлив в Мексиканския залив и беше разделено на три отделни подзвена. Сега те отново ще бъдат обединени.

Обособяването на три отделни звена се наложи заради анализа на експерти от Белия дом, според които управленската структура на British Petroleum е един от факторите, довели до трагедията при кладенеца „Макондо”.

Откакто през април 2010 година платформата Deepwater Horizon, която експлоатираше кладенеца „Макондо” в Мексиканския залив, избухна и уби 11 души, BP не може да възстанови позициите си на борсата. Освен човешки жертви, експлозията доведе до разлив от 5 млн. барела петрол и щети за над 40 млрд. долара. През миналата седмица British Petroleum се съгласи да плати 4,5 млрд. долара глоби, но все още текат граждански разследвания, които могат да доведат до нови глоби в размер на до 20 млрд. долара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com