Ди Велт: Новата власт в Белград натиска медиите

2905
Ди Велт: Новата власт в Белград натиска медиите

Германското издание "Ди Велт" публикува обширен анализ за натиска на новите власти в Белград върху медиите. Изданието припомня за прессъобщението на Сръбската прогресивна партия от миналата седмица, в което се критикуваше най-тиражния вестник "Блиц", определян като партиен орган на Демократическата партия на Борис Тадич.

Вестник "Блиц" е собственост на германско-швейцарския консорциум "Аксел Шпрингер". Германският вестник подчертава, че сръбският вицепремиер и лидер на СПП Александър Вучич като министър на информацията по време на управлението на диктатора Слободан Милошевич извършваше груб натиск върху печата, който критикуваше системата, предаде БГНЕС.

Според изданието, в момента той се опитва СПП да шамаросва непослушните медии. "Амбициозният вицепремиер има всички основания да бъде изнервен. По-малко от 6 седмици след встъпване в длъжност получава все повече и повече отрицателни послания за кабинета, съставен от юпитата на Милошевич, за който на Запад гледат доста скептично", пише вестникът.

За катастрофалното състояние на държавните финанси, което наследи от предишната коалиция бившият говорител на Милошевич и сегашен премиер Ивица Дачич, са виновни и сегашните управляващи. Половината от неговите министри бяха част от предишната власт на Демократическата партия на Борис Тадич.

Редактор: Калина Здравкова

7000 евро за учителско място в Белград

Директорите на училища в Сърбия масово крият свободните места, за да ги "продават" след това, твърдят сръбски медии, цитирани от КРОСС....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com