"Единна Русия" е готова да избере Медведев за свой лидер

2552
"Единна Русия" е готова да избере Медведев за свой лидер

В управляващата партия „Единна Русия” е спусната директива за начало на вътрешнопартийна дискусия за нейното идеологическо бъдеще и през тази седмица партията за пръв път след неуспешните избори започна да обсъжда своите перспективи. Ако трансформацията доведе до нейния завой вдясно, в течение на тази година тя може да бъде оглавена от Дмитрий Медведев.

За начало бе решено да се освободи от етикета „управляващата партия”, за което президентът вече намекна след изборите, пише „РБК Дейли”.

Безоблачно небе над Медведев

Ако президентските избори в Русия приключат благоприятно за Владимир Путин, Дмитрий Медведев ще има доста добри шансове да стане минист...

Откритото обсъждане започна в понеделник на заседанията на партийните клубове. Но както бе изяснено партията вече няколко седмици събира отзиви от руските региони относно това какъв облик трябва да получи „Единна Русия” след реформите.

Лидерите се допитват до общественото мнение относно това какво трябва да се промени в партията. Събраните идеи се предполага да бъдат анализирани и представени за обсъждане не само от партийците, но към дискусиите да бъде привлечен и електоратът.

Политологът Алексей Мухин е на мнение, че Дмитрий Медведев най-вероятно ще оглави „Единна Русия", но за тази цел партията трябва да се промени. Мухин припомня, че „опити за реформирането й са правени отдавна и нееднократно, и то от по-силни политици от Медведев, но партията така и не е мръднала от мястото си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com