ЕС може да наложи санкции на Украйна заради Тимошенко

3374
ЕС може да наложи санкции на Украйна заради Тимошенко

ЕС може да наложи санкции на Украйна заради нарушенията на човешките права в страната, съобщи в Брюксел шведският външен министър Карл Билд във връзка със скандала около премиерката на страната Юлия Тимошенко, предаде БГНЕС.

Преди време ЕС наложи санкции на Беларус заради многобройни нарушения на човешките права от управляващия режим. "Ако украинските власти искат да следват пътя на Беларус, те ще последват Беларус", заяви Билд преди срещата на външните министри на държавите - членки на ЕС.

Юлия Тимошенко, която се намира в затвора от август 2011 г., беше осъдена през октомври на седем години затвор заради това, че в качеството си на премиер е подписала през 2009 г. газови договори с Русия, за които се смята, че са неблагоприятни за страната.

Нов скандал беше предизвикан от информациите, че тя била подложена на насилие в затвора. ЕС и САЩ заявиха, че съдебното преследване на Тимошенко е политически мотивирано, но украинските власти отричат тези обвинения.

Редактор: Десислава Ушатова

Тимошенко се съгласила да бъде лекувана

Бившият украински премиер Юлия Тимошенко се е съгласила да бъде лекувана в местна болница, предаде БЛИЦ. Това е съобщил за Франс прес ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com