ЕС търси компромис за членството на Турция

6581
ЕС търси компромис за членството на Турция

Страните от Европейския съюз се опитват да намерят компромис за стартирането тази седмица на нов етап в преговорите за присъединяване на Турция, което става в контекста на политическо напрежение в страната, предаде БГНЕС.

Въпросът фигурираше в дневния ред на днешното съвещание в Люксембург на европейските министри на външните работи, които не са единодушни по въпроса какво послание да се изпрати на Анкара след потъпкването със сила на демонстрациите срещу правителството, обясниха дипломатически източници. Залогът е дали да се одобри, или не, тази седмица откриването на новата, 22-а глава в преговорите за членство на Турция - за регионалната политика.

Ако днес или утре не бъде постигнато компромисно решение, насрочената за сряда междуправителствена конференция, на която трябва да се даде зелена улица за продължаване на преговорите, може да бъде отложена за след няколко месеца, посочват дипломатическите източници. "Ние не може да игнорираме това, което става през последните седмици", подчерта германският външен министър Гидо Вестервеле при пристигането си в Люксембург.

Ердоган защити действията на полицията по време на протестите

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган днес заяви, че полицията в страната, която бе критикувана заради насилието по време на антиправит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com