Г-20 публикува стратегия за развитие на света

5300
Г-20 публикува стратегия за развитие на света

Руското председателство на Г-20 разпространи днес Санкт-Петербургска стратегия за развитие - документ от 4 страници с приложения по основните теми на икономическото развитие, предаде БГНЕС.

Санкт-Петербургската стратегия за развитие е одобрена от лидерите на Г-20. Документът е бил подготвен от работна група на Г-20 по вопросите на развитието и определя ключовите насоки на работата в тази сфера в среднесрочна перспектива. Освен това на лидерите е предаден Доклад на Съвета по финансовата стабилност за напредъка на реформите в сферата на финансовото регулиране. Согласувано е също така приложение към декларацита на лидерите на страните от Г-20 за реформите в областта на данъчното облагане.

Най-значим момент по темата "Финансова стабилност" е декларираното намерение да бъде премахнат изцяло принципът "Too big to fail". Именно този принцип спаси от фалит редица големи финансови институции главно в САЩ по време на пика на световната финансова криза.

Без твърдо решение за Сирия на Г-20

Днес, 6 септември, приключва срещата на страните от Г-20 в Санкт Петербург, като денят е предвиден за подпис на финални документи - Дек...

Иначе досега в рамките на срещата на лидерите на Г-20 американският президент Барак Обама и руският му колега Владимир Путин все още не са водили разговор на четири очи. От Кремъл се надяват такъв разговор да има, за да се обсъди темата "Сирия", но Белият дом обяви преди срещата, че Обама няма да води отделен разговор с Путин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com