Гейове бойкотират руската водка

16671
Гейове бойкотират руската водка

Британски и канадски гей дискотеки, ресторанти и барове бойкотират руската водка в знак на протест срещу руското законодателство, дискриминиращо местните хомосексуалисти, предаде БГНЕС.

Асоциацията G-A-Y, която държи известния лондонски клуб "Хевън", изтегли от заведението руските продукти, след като в Русия бе приет закон, който предвижда тежки санкции за хомосексуална "пропаганда" сред непълнолетни, информира бТВ.

"Докато другите страни постигат напредък с правата на гейовете, в Русия наблюдаваме връщане назад!", коментира Джеръми Джоузеф, основател на асоциацията G-A-Y, който е разпоредил да бъдат изтеглени всички руски напитки от "Хевън" и от три гей клуба, поддържани от неговата организация.

"Шадоу лондж", самопровъзгласил за "първия гей клуб на Европа", и дискотеките "Комптънс" и "Менбар" в лондонския квартал Сохо също решиха да бойкотират руската водка, като на особен прицел са подложили марката "Столичная".

Изтеглен е от обръщение руския алкохол и в 6 заведения на Вилидж - гей-квартала на Монреал в Канада. Във Ванкувър на тихоокеанския бряг последваха примера на монреалци. В повечето гей заведени тук вече не се сервира твърд алкохол, произведен в Русия.

Инициативата за бойкота на руската водка бе лансирана от американския писател Дан Савидж миналата седмица. "Зарежете водката, за да осъдите антигей погрома на Путин!", призова Савидж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com