Иванов: Готов съм винаги за среща с Плевнелиев

11291
Иванов: Готов съм винаги за среща с Плевнелиев

Подготвени сме да разговаряме по всеки въпрос, който България смята, че не допринася за добросъседски отношения. Това заяви президентът на Македония Георге Иванов на въпрос за коментар на отношенията Скопие - София, предаде Макфакс.

Иванов каза, че македонските власти искат разговор и намиране на решения по всички отворени въпроси. В този контекст той изрази готовност за среща и с българския президент Росен Плевнелиев.

Спорът Македония - България: Провинциализъм и комплекси за малоценност

Провинциализъм и комплекси за малоценност - това излъчва спорът между България и Македония около общата им история. Крайно време е Соф...

"Аз постоянно казвам - ние, като държава, показваме позитивно отношение към нашите съседи. Искаме с всички, по всички въпроси, да разговаряме и да намерим решения. Така че нашата конструктивност ще я покажем и този път. Очакваме по всеки въпрос, за който смятат, че не допринася за добросъседските отношения, да се разговаря. Медиите не са място, чрез което да се отправят послания и да се дават предложения. Ето, и аз съм подготвен, във всеки момент, с българския президент да разговаряме за всички въпроси, които смятат, че са отворени и че не допринасяме за тяхното разрешаване", каза президентът Иванов по време на петъчното си посещение в Министерството за външните работи.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com