Корупцията в Гърция също "страда" от кризата

5159
Корупцията в Гърция също "страда" от кризата

Задълбочаването на кризата в Гърция през 2011 г. доведе до намаляване на броя на корупционните афери в агенцията за строителен контрол и в болниците, заявява днес пред в. "Катимерини" ръководителят на Инспектората на публичната администрация, предаде БГНЕС.

"Броят на големите корупционни афери в бюрата за строителен контрол е намалял, тъй като малцина са съгласни да платят голям подкуп за разрешение за незаконен строеж", посочва инспекторът Леандрос Ракинцис, ръководител на независимата правителствена структура.

"Дори случаите на пликове с пари за лекарите в болниците (за да се купи по-добро обслужване) са намалели", добави служителят.

Кризата затваря университети в Гърция

Гърция затваря университети заради кризата, предаде Стандарт нюз. Планът на министерството на образованието с кодовото название "Атин...

Вчера неговото ведомство публикува годишен доклад за 2011 г., съгласно който данъчните служби и болниците продължават да са начело "в дисциплината" корупция. Непосредствено след тях се нареждат строителният контрол и социалните служби.

През миналата година са били регистрирани 1400 корупционни афери в държавната администрация, от които 400 са стигнали до правосъдието.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com