Кризата в Португалия няма да доведе до криза в еврозоната

4212
Кризата в Португалия няма да доведе до криза в еврозоната

"Не вярвам, че политическата криза, през която минава Португалия, ще доведе до нова криза в еврозоната", заяви германският финансов министър Волфганг Шойбле на съвместна пресконференция с испанския си колега Луис де Гиндос в Берлин. "Мисля, че еврото отново се възприема на пазарите като достатъчно стабилно, за да може политическата ситуация само в една страна да не означава криза за стабилността на самата еврозона", допълни Шойбле. 

На фона на протестите заради политиката на строги икономии Португалия, която се ползва от международна спасителна помощ от 2010 г., отново се озова в политическа криза с оставката първо на своя финансов министър Виктор Гашпар, а след това и на министъра на външните работи Пауло Порташ. 

САЩ и Германия ще обсъждат на специална среща скандала с подслушванията

Представители на американските и германските специални служби ще направят съвместна среща, на която ще се обсъжда скандала с подслушван...

В сряда говорителят на германското правителство Щефан Зайберт заяви, че Берлин е уверен, че Португалия ще продължи пътя на реформите. Относно друга страна, която е подложена на реформи и драконовски мерки за икономии, Гърция, Шойбле също заяви увереността си, че тя е на пътя на успеха и ще продължи в тази посока.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com