Лондон с нов страх - 300 000 молдовци с румънски паспорти

7654
Лондон с нов страх - 300 000 молдовци с румънски паспорти

Над 300 000 молдовци с румънски паспорти може да пристигнат във Великобритания след 1 януари 2014 година, когато ще отпаднат ограниченията за достъп до британския пазар на труда за граждани на Румъния и България, пише „Дейли експрес”.

Над 300 000 молдовци, притежаващи румънски паспорти, започнаха своя път към Великобритания. Те ще наводнят британския пазар на труда след отменянето на ограниченията за работа на граждани на Румъния и България, пише изданието, което напомня за директивата на румънския президент Траян Бъсеску за ускорено разглеждане на молбите на молдовски граждани за получаването на румънски паспорти.

20 000 румънци искат да се установят във Великобритания

20 000 румънци искат да се установят във Великобритания след отварянето на границите в края на тази година, показва независимо румънс...

По данни на министерството на външните работи в Букурещ над 800 000 молдовски граждани са подали молби за получаването на румънски паспорти.

По-рано "Дейли телеграф" писа, че само 20 хиляди румънски граждани искат да се установят и да работят във Великобритания, след като последните ограничения пред тях отпаднат в началото на следващата година. Това са заключенията от проучване, направено от румънска асоциация за политически изследвания, до които е получил достъп британският вестник.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com