Майката на стрелеца от Нютаун искала да го прати в психиатрия?

4657
Майката на стрелеца от Нютаун искала да го прати в психиатрия?

Намерението на майката на Адам Ланца, който застреля 26 души в начално училище в Нютаун, да го прати на принудително лечение в психиатрична клиника, може би е причината за кървавото му престъпление, съобщи Fox News . Представители на правоохранителните органи са потвърдили, че съществува такава хипотеза.

Именно майката на Адам става първата му жертва на 14 декември. Според пастора на местната църква Адам може да е видял някои от документите, които майка му е попълвала, за да го изпрати на лечение. Възможно е Адам да е побеснял и да си е помислил, че тя просто иска да се отърве от него.

Стрелбата в Нютаун: обещанията на Обама и стотици патрони

На 16 декември в САЩ почетоха паметта на 26-те жертви на стрелбата в началното училище в Нютаун. Президентът на страната Барак Обама об...

Като малък Адам е учил в Санди Хоук, където се случи трагедията. В продължение на няколко години майка му е била доброволец в учебното заведение, като се е занимавала к децата там, някои от които нейният син уби. Може би Адам си е помислил, че тя обича повече онези деца, а не него.

Освен това Нанси Ланца е била близка с директора и психолога на Санди Хоук, които стават едни от първите му жертви.

По думите на водопроводчика, който често посещавал семейство Ланца, Адам на практика живеел в мазето, в помещение без прозорци, чиито стени били облепени с плакати на различни видове оръжия. Той играел с часове популярната игра Call of Duty.
Освен това самата майка е била любителка на оръжията и често водела синовете си да стрелят. По думите на познати на семейството в дома им имало цял арсенал.

Полицията продължава да разпитва жителите на града, в това число и децата. Правят се усилия да бъде възстановен компютъра на Адам. Преди да извърши престъплението той е разбил твърдия диск.

Обама: Не правим достатъчно за защитата на децата

Президентът на Съединените щати Барак Обама се закле, за да не допусне нова трагедия като тази в Нютаун. Обама произнесе реч на възпоме...

Очаква се разследването да продължи с месеци.

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com