Медведев: Няма студена война между Русия и САЩ

7648
Медведев: Няма студена война между Русия и САЩ

Студена война между Русия и САЩ няма, нито има условия за възникването на такава, заяви руският премиер Дмитрий Медведев, съобщи БГНЕС.

"Русия и САЩ са способни да решават съвместно всички проблеми, от всякакво естество", отбелязва Медведев в интервю за бразилския тв канал "Глобо", дадено по време на посещението му в Бразилия миналата седмица.

"Няма студена война между нас, нито условия за такава, въпреки че е възможно периодично изостряне на отношенията. Всичко зависи от администрациите на нашите две страни, от дадените от властите разпореждания, от позицията на законодателя".

"Мога да дам за пример документ с разпореждания, който не изразява позицията на администрацията на президента Обама, а позиция на американският Сенат. Тук говорим за другата власт, законодателната".

"И у нас в Русия имахме същата ситуация, в която имаше разминаване в позициите на законодателната и изпълнителната власт. Считам това за нормално, случва се навсякъде".

"Но да се говори за студена война между Москва и Кремъл е абсолютно неоснователно", подчертава Медведев."Тъкмо напротив: двете страни сме способни да решаваме съвместно различни проблеми. И ги решаваме!"

 

И Русия забранява пушенето на обществени места

Руският президент Владимир Путин подписа закона срещу тютюнопушенето и от юни влиза в сила забрана да се пуши на обществени места в цял...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com