И Русия забранява пушенето на обществени места

8674
И Русия забранява пушенето на обществени места

Руският президент Владимир Путин подписа закона срещу тютюнопушенето и от юни влиза в сила забрана да се пуши на обществени места в цялата федерация, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирана от Mediapool.

Федералният закон бе приет по-рано този месец, за да интегрира в руското законодателство изискванията на рамковата конвенция на Световната здравна организация за борба с тютюнопушенето, ратифицирана от Русия през 2008 г., се посочва в съобщението на Кремъл.

Руските спецслужби заменят кучетата с мишки

Руските спецслужби планират в скоро време да заменят кучетата, обучени да откриват взривни вещества, с мишки, предаде БГНЕС. "Бойни" м...

Новият акт регламентира "опазването на здравето от влиянието на заобикалящия тютюнев дим и от последиците на употребата на тютюн".

Законът, получил широк отзвук в Русия, забранява по-специално на тютюневите компании да организират лотарии и да спонсорират фестивали. Освен това цигарите ще изчезнат от витрините и щандовете - там ще бъде изложен само ценоразпис на тютюневите изделия. Забраната обхваща също така електронните цигари и тютюна за дъвчене, добавя агенцията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com