Меркел и Саркози: Няма да има нова помощ за Гърция без споразумение

5572
Меркел и Саркози: Няма да има нова помощ за Гърция без споразумение

Франция и Германия призоваха гръцките лидери да поемат своята отговорност, гласувайки в полза на пакет от строги икономии, предназначени да намалят бюджетния дефицит, предаде БГНЕС.

На съвместна пресконференция в Париж френският президент Никола Саркози и германският канцлер Ангела Меркел призоваха Атина да блокира кредитните лихвени плащания по специална сметка, за да се гарантира, че може да обслужва дълговете си.

Меркел предупреди, че Гърция няма да получи повече помощ от ЕС, докато не постигне споразумение с Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд (МВФ) за затягане на бюджета си. "Имаме нужда от споразумение, защото времето ни притиска. Това е въпрос на дни. Лидерите на двете най-големи икономики в еврозоната увериха, че ще останат обединени в подхода си към Гърция.

Европейската комисия предупреди, че Гърция вече е закъсняла и не е изпълнила срока на Брюксел за постигане на политическо споразумение за преструктуриране на икономиката и съкращаване на дълговете й.

"Истината е, че вече минахме крайния срок", обяви Амадеу Алтафаж – говорител на еврокомисаря Оли Рен. "Взети бяха решения и топката вече е в корта на гърците", отбеляза той, докато коалиционното правителство в Атина продължава да бави болезнените мерки за съкращения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com