Не пуснаха Брайвик на погребението на майка му

9341
Не пуснаха Брайвик на погребението на майка му

Норвежкият масов убиец Андерш Беринг Брайвик не бе допуснат от властите да присъства на погребението на майка си. Тя почина миналата седмица след  дълго боледуване, съобщи адвокатът му Торд Йордет.

34-годишният Брайвик  е десен екстремист, излежаващ 21-годишна присъда за убийството на 77 души през юли 2011, е държан зад решетките при стриктни условия.

Брайвик пак се оплака от условията в затвора

Андерш Брайвик, който излежава присъда от 21 години затвор за убийството на 77 души, за пореден път се оплака пред правителството зарад...

По тази причина властите в затвора "Ила" край Осло решили да не нарушават строгия му режим и не подписали молбата му да присъства на погребалната церемония, обясни Йордет в имейл до АФП.

Венке Беринг Брайвик, която почина на 66 години, бе най-близкият човек на социопата Андерш. В интервю той неотдавна я определи като неговата "ахилесова пета".

Като почти всяка самотна майка тя прекарала близо целия си живот, опитвайки да осигури нормални условия за живот на своя син и неговата полусестра. Мнозина обясняват отчасти поведението на Андерш с липсата на подходящи топли условия у дома. Но той никога не е бил лишаван от майчинска обич.

Като възрастен убиецът се завърнал в майчиния си апартамент, за да прекарва повече време с Венке. Именно там той започнал да планира атаките си.

Бунт в Норвегия срещу Нобела на ЕС

Противниците на присъждането на Нобелова награда за мир на Европейския съюз направиха факелно шествие в Осло в неделя вечерта, предаде ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com