Брайвик пак се оплака от условията в затвора

4914
Брайвик пак се оплака от условията в затвора

Андерш Брайвик, който излежава присъда от 21 години затвор за убийството на 77 души, за пореден път се оплака пред правителството заради условията в затвора. По думите му те били подобни на "тежко мъчение".

В жалбата си до министъра на правосъдието Грете Фаремо и до управителя на строго охранявания затвор Ила Кнут Бяркайд Брайвик се оплакал, че е държан прекалено дълго в изолация. Това предаде АФП.

В Норвегия излъчиха кадри от атентата на Брайвик (Видео)

Норвежката държавна телевизия NRK разпространи за първи път видеозапис, показващ десния екстремист Андерш Беринг Брайвик, докато парк...

По съображения за сигурност 33-годишният мъж е държан далеч от останалите затворници в килия, която има собствен двор за упражнения. В него той има право да прекарва по един час на ден. Брайвик се оплакал още от липсата на занимания, безбройните обиски и от наложената му почти пълна забрана за изразяване.

През ноември масовият убиец изпрати писмо от 27 страници до ръководството на затвора със списък от оплаквания, които варират от ежедневни неприятности като студено кафе и липса на масло до по-сериозни проблеми като цензуриране на писмата му, обиски и държане в изолация, предаде БЛИЦ.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com