Новият президент на Мексико за нов дебат за дрогата

4894
Новият президент на Мексико за нов дебат за дрогата

Победителят в президентските избори в Мексико Енрике Пеня Нието, призова в неделя към "нов дебат" върху борбата с трафика на наркотици и поиска САЩ да играят в този дебат основна роля, предаде БГНЕС.

Бъдещият мексикански президент, който ще встъпи в длъжност на 1 декември, заяви, че лично той не е за легализацията на употребата. "Но трябва да започнем нов дебат", уточнява Пеня Нието.

Едно от най-големите предизвикателства за бъдещия президент ще стане борбата със смъртоносното насилие, което опустошава страната му. То се дължи на конкуренцията за контрола на мрежите за доставка на дрога на американския пазар. През последните 5 години повече от 50 хиляди души намериха смъртта си в насилието упражнявано от наркокартелите.

От своя страна САЩ се ангажират "да бъдат партньори на Мексико, за да отговорят на предизвикателствата, които представляват международните криминални организации", заяви миналата седмица говорителката на Държавния департамент на САЩ Виктория Нюлънд.

Редактор: Сияна Любомирова

Поискаха ново преброяване на гласовете в Мексико

Представителят на левицата Андрес Мануел Лопес Обрадор, който загуби президентската надпревара в Мексико, поиска ново преброявана на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com