Обама предложи милионерите да плащат 30% данък

5578
Обама предложи милионерите да плащат 30% данък

Администрацията на американския президент Барак Обама предложи нов бюджет, който би трябвало да помогне за намаляването на дефицита в страната, предаде агенция "Ройтерс", позовавайки се на изявление на Белия дом.

Според бюджета на Обама граждани, чиито доходи надвишават $ 1 000 000,  ще бъдат задължени да платят 30% от дохода си след приспадане на благотворителни разходи и платени данъци.

Очаква се тази мярка да спомогне за намаляване на бюджетния дефицит на САЩ до 2.8% от БВП до 2016 г., съобщиха представители на администрацията.

Това повишаване на данъците заедно със съкращаването на разходите и таван от 28% за данъчните облекчения за хората с високи доходи биха понижили бюджетния дефицит на САЩ с 28% до 2016 г..

САЩ не се притеснява от ракетна атака на Иран и КНДР

На сегашното ниво на развитие на технологиите си Иран и Северна Корея, не са в състояние да нанесат ракетна атака по САЩ. Това заяви в ...

Дефицитът, заложен в бюджета за периода 1 октомври 2013 - 30 септември 2014 година, е по-нисък спрямо този за настоящата бюджетна година, която трябва да завърши с дефицит от 5,5%.

Проектът на Обама почти няма шанс да бъде одобрен без промени. Високопоставени представители на президентската администрация обаче се надяват, че въпреки съпротивата на лидерите на Републиканската партия към повишаването на данъците предложението може да доведе до споразумение за понижаване на дефицита.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com