Обама: САЩ не подкрепя нито насилието, нито партиите в Египет

9784
Обама: САЩ не подкрепя нито насилието, нито партиите в Египет

Барак Обама осъди насилието в Египет и обяви, че САЩ категорично не подкрепят нито една конкретна политическа партия или групировка в страната, предаде Ройтерс.

Президентът на САЩ свика в събота съвещание по телефона с екипа си за национална сигурност относно ситуацията в Египет."Президентът осъди настоящото насилие в Египет и изрази безпокойство от продължаващата политическа поляризация. Той потвърди, че САЩ не са съюзени и не подкрепят нито една конкретна политическа партия или групировка", гласи официалното становище на Белият дом.

Египетският парламент беше разпуснат

Египетският парламент вече е разпуснат след разпореждане на временно изпълняващия длъжността президент на страната Адли Мансур. Горнат...

Позиция относно номинирането на Ел Барадеи за временен премиер все още няма. "САЩ категорично отхвърлят лъжливите твърдения, разпространявани от някои среди в Египет, че САЩ работят с конкретни политически партии или движения, за да диктуват как да протича преходът в Египет", се казва още в декларацията на Белия дом.

Вашингтон се обърна към египетските военни с искане за бързо връщане към устойчива демокрация, а всички египетски лидери да се съберат в общ всеобхватен процес, който да позволи участието на всички групировки и политически партии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com