Обвиниха Юлия Тимошенко в убийството на депутат

14005
Обвиниха Юлия Тимошенко в убийството на депутат

Украинският президент Виктор Янукович заяви, че бившият премиер на страната Юлия Тимошенко е съпричастна към убийството на депутата и бизнесмен Евгени Шчербан през 1996 г. Украйна е наела компания от САЩ, която да даде юридическа оценка на лишаването от свобода на Тимошенко, съобщава “Подробности”, цитиран от БЛИЦ.
“Престъпления, извършени в различни углавни дела, са били извършени с участието на Тимошенко. Това го знае целият свят. Това се е случвало. Включително и убийството на Шчербан. За това е имало мотив”, заяви Янукович и отбеляза, че Украйна е наела юридическа фирма от САЩ, която да даде юридическа оценка на справедливостта на лишаването от свобода на бившия украински премиер, против което се обявяват западните лидери. По неговите думи “върху Украйна се оказва политически натиск”.

Тимошенко в момента има статут на свидетел по делото за убийството от 1996 г. на депутата Евгений Шчербан. Политикът и бизнесмен бе застрелян в летището на Донецк.

Редактор: Сияна Любомирова

Опозицията в Украйна избра за свой лидер Тимошенко

Съветът на обединената опозиция в Украйна днес избра за свой лидер бившия премиер на страната Юлия Тимошенко, която в момента излежав...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com