Оланд показа уважение към гърците и скастри Лагард

3653
Оланд показа уважение към гърците и скастри Лагард

Френският президент Франсоа Оланд пожела на гърците да "направят европейския избор" на 17 юни, когато те ще застанат отново пред урните, за да определят депутатите в националното си законодателно събрание. В същото време той ги увери в уважението си, критикувайки предложенията на ръководителката на МВФ Кристин Лагард, която поиска гърците "да се научат да плащат данъци", предаде БГНЕС.

Коалицията на радикалната левица СИРИЗА, която има доверието на 21 – 28% от избирателите вече обяви, че Гърция би трябвало да остане в еврозоната, като в същото време обяви и края на плановете за строги икономии, договорени от предишното правителство с ЕС, МВФ и ЕЦБ.

"Наистина има твърде богати гърци, които се измъкват от данъците и това не трябва да продължава да се приема. Но не мисля, че е добър начин да кажеш на гърците: Вие знаете, вие трябва да погледнете на ситуацията у вас, като я сравните с африканците, които живеят по-трудно от вас", каза Оланд в интервю за френската телевизия Франс 2 /France 2/, директно визирайки думите на Кристин Лагард, които предизвикаха политически скандал в Гърция.

Редактор: Яна Баярова

Гърция има пари до 20 юни, после на червено

Бившият гръцки премиер Лукас Пападимос е подчертал в свое писмо до президента Каролос Папуляс опасността държавата да изпадне в невъзмо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com