Парите за гаранцията на Джулиан Асанж са изгубени

5535
Парите за гаранцията на Джулиан Асанж са изгубени

Високопоставени съмишленици на Джулиан Асандж вероятно са изгубили 200 000 паунда (над 300 000 долара), след като основателят на сайта Уикилийкс наруши условието за освобождаване под гаранция, пише британският вестник "Дейли Телеграф", предаде БГНЕС.

Сред тези хора, събрали споменатата сума за гаранцията, фигурират британският режисьор Кен Лоуч, журналистът Джон Пилджър и издателят Феликс Денис, като общата им загуба възлиза на около 300 000 долара, тъй като Асандж е нарушил условието за освобождаване под гаранция.

Сред дарителите, които може да се простят с парите си, е и носителят на Нобелова награда за медицина Джон Сълстън. Очаква се решението на съда да бъде оповестено в близко време.

Асандж беше арестуван в Лондон през декември 2010 г., но малко по-късно бе освободен при условие да не напуска дома на своята приятелка Сара Сондърс от 22 ч. до 8 ч. Той обаче наруши това условие и потърси убежище в посолството на Еквадор в Лондон, където се намира и досега.

Редактор: Яна Баярова

Асандж: Ще се уредя до 6 или 12 месеца

Основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж заяви в интервю за еквадорска телевизия, че положението му ще се уреди след шест или дванад...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com