Пекин и Токио водят виртуална битка за спорните острови

9040
Пекин и Токио водят виртуална битка за спорните острови

Четири кораба на КНР в края на миналата седмица преминаха покрай островите Сенкаку (Дяоюйдао). В същото време самолет за рано предупреждаване на китайските ВВС прелетя в международното въздушно пространство между японските острови Окинава и Мияко. Досега китайски самолети там не са летели.

Пекин действа според заветите на древния стратег Сън Цу, учил да се постига победа без война, пише вестник “Независимая газета”. В същото време Токио възнамерява да ускори модернизирането на своите ВМС и ВВС.

Евакуация в Япония заради проливни дъждове

Заради невижданите проливни дъждове в южната част на Япония японските власти препоръчаха евакуация за 5000 души, предаде ИТАР-ТАСС. ...

Но Пекин е започнал психологически да подготвя китайската младеж за евентуален въоръжен конфликт за спорните острови. За целта, с помощта на експерти от Народноосвободителната армия, е създадена компютърната игра „Славна мисия онлайн”. На играещите се предлага „да върнат контрола върху и защитят” спорните и необитаеми парчета суша. В хода на играта китайските войници, свалени на острова от първия китайски самолетоносач „Ляонин”, влизат в бой с японски войници.

Но и японската страна не остава назад. В Япония е създадена версия на виртуална „битка за Сенкаку”. В нея японски бомбардировачи потопяват самолетоносача „Ляонин”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com