Пхенян удари Америка... на кино

7484
Пхенян удари Америка... на кино

На музикалния фон на парчето „Ние сме светът” на Майкъл Джексън, Северна Корея пусна видео клип, в който хипотетичен американски град е подложен на ракетно нападение, съобщи в. "Сън", цитиран от БГНЕС.

Видеото се появи на правителствена страница в интернет в момент, в който севернокорейският лидер Ким Чен Ун като че ли подготвя "предстоящ" в най-близко време опит с ядрено оръжие.

ООН с решителни действия при нов опит на КНДР

Съветът за сигурност на ООН ще предприеме "категорични и решителни" действия срещу всяка ядрена бомба, която КНДР тества, съобщи пред...

Съдържанието на пропагандния клип е възстановка на мечтите на момче, което си представя изстрелването на ракета, която се насочва към Америка. После в кадър се появява неизвестен град, пълен с небостъргачи, в който избухват множество експлозии, а на заден план се вее знамето на САЩ. Субтитрите на екрана на корейски гласят: "Някъде в Америка черни облаци от дим се носят на талази". И още "Изглежда, че гнездото на порока е в пламъците на пожара, запален от самия него". Клипът завършва с мислите на момчето, което си представя, че неговата мечта се превръща в действителност: "Въпреки всички опити на империалистите да ни изолират и смажат, никой никога няма да успее да спре народът, маршируващ към окончателната победа", си казва то.

Клипът се появи в деня, в който Южна Корея изрази опасение, че ядреният опит на Пхенян е съвсем близо.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com